Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 12:54

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις του Θεατρικού Φεστιβάλ Καλαμάτας (17- 31 Μαΐου)

Γράφτηκε από την

ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Από 17 ως 31 Μαΐου, διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ένα πρωτοποριακό θεατρικό φεστιβάλ σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

 Το eleftheriaonline.gr και η «Ε» κληρώνουν από μια διπλή πρόσκληση για κάθε ένα από τα 7 έργα που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ. 

Ο διαγωνισμός έχει λήξει, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Ένα αποκεντρωμένο, στοχευμένο φεστιβάλ που μεταφέρει μια σειρά αξιολογημένες παραστάσεις με αναμφισβήτητο καλλιτεχνικό διαμέτρημα σ’ ένα τόπο που έχει αποδείξει ότι αγαπάει το ποιοτικό θέατρο, εκτιμάει τις τέχνες και τις τεχνικές.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση φορέων, παραγόντων, ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού, στο γεγονός ότι η ελληνική περιφέρεια “διψά” στην κυριολεξία για ποιοτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες και μπορεί να υποστηρίξει. Και συνάμα σε τούτη τη χρονική συγκυρία να υποστηρίξει την Καλαμάτα στην δεύτερη και τελική φάση της επιλογής της ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021»

 Μια πινελιά πολιτισμού σ ένα έτσι κι αλλιώς γόνιμο έδαφος που καρπίζει πολιτισμό χιλιάδες χρόνια τώρα. Έναν πολιτισμό με ανθρωποκεντρική προσέγγιση στις ποικίλες μορφές του.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

ΤΡΙΤΗ 17  ΜΑΙΟΥ, ώρα 21.00

 

«ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ» του Γεωργίου Βιζυηνού σε  θεατρική προσαρμογή  και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη και την Αγάπη Μανουρά.

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού είναι ένα από τα αριστουργηματικά διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, από το οποίο εμπνεύστηκε για ακόμα μια φορά ο ταλαντούχος Δήμος Αβδελιώδης.

Γενική είσοδος 12 ευρώ , Φοιτητικό- Ανέργων  10 ευρώ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ, ώρα  19.00 & 21.30 & ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ, ώρα 19:00 & 21.30

«12 ΕΝΟΡΚΟΙ» του Reginald Rose σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδου, με τους Χριστόδουλο Στυλιανού, Τρύφωνα Καρατζά, Θανάση Κουρλαμπά, Γιώργο Γιαννόπουλο, Περικλή Λιανό, Βασίλη Παλαιολόγο, Χάρη  Μαυρουδή, Μανώλη  Ιωνά, Απόλλωνα ΜπόλλαΑλέξανδρο  Πέρρο, Κωνσταντίνο Μουταφτσή και Αυγουστίνο Κούμουλο.

«Οι 12 Ένορκοι» είναι μία επιτυχημένη παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, 2 βραβεία κοινού και το 34ο Κορφιάτικο Βραβείο Σκηνοθεσίας, έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν sold-out παραστάσεων.

Γενική είσοδος 15 ευρώ , Φοιτητικό- Ανέργων 12 ευρώ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 & ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ, ώρα 21.00

«ΠΟΥ  ‘ΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΩΡΗ», μία σπαρακτική μαρτυρία από τον Εμφύλιο, από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε θεατρική διασκευή της Σοφίας Αδαμίδου και  σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με ερμηνεία   της  Βέρας Κρούσκα . Παίζουν η Αγάπη Παπαθανασιάδου  και η Ορνέλλα Λούτη.

Γενική είσοδος 12 ευρώ , Φοιτητικό- Ανέργων  10 ευρώ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 & ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ, ώρα 21.00

«ΒΕΡΑ» του Δημήτρη Κεχαίδη σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κάππα, με τους  Κωνσταντίνο Κάππα, Κανέλλη Γιώργο και Μαρσέλο Δημήτρη

Η ''ΒΕΡΑ'' παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1972 στο υπόγειο του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ μαζί με το «ΤΑΒΛΙ» σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κούν. Αποτελεί μία από τις πιο συγκινητικές κωμωδίες του νεοελληνικού θεάτρου και ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργήματα του Δ.Κεχαίδη.

Γενική είσοδος 12 ευρώ , Φοιτητικό- Ανέργων  10 ευρώ

  

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 & ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ, ώρα 21.00

«ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ» του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Διδασκάλου

Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα απολύεται...

Γενική είσοδος 12 ευρώ , Φοιτητικό- Ανέργων  10 ευρώ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 & ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ, ώρα 21.00

«MARVIN'S ROOM» το πολυβραβευμένο οικογενειακό δράμα του Scott McPherson, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά, με τους ηθοποιούς: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρη  Καρατζιά, Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Γιάννα Σταυράκη, Στράτο  Στρατηγαρέα

Το Marvin'sRoom είναι ένα από τα πιο αστεία και συγκινητικά έργα για την αναζήτηση, την αξία και την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να βρει, να αποκτήσει, να κρατήσει μια οικογένεια. 

Γενική είσοδος 15 ευρώ , Φοιτητικό- Ανέργων 12 ευρώ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ώρα 19.00  & 21.00 & ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ ώρα 21.00

«ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου.

Η Σταματία επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους. Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Γενική είσοδος 12 ευρώ , Φοιτητικό- Ανέργων  10 ευρώ

 

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στη Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας .

Κρατήσεις – Πληροφορίες: 2310-257218, 6979708014

Προπώληση

 Πνευματικό κέντρο Δήμου Καλαμάτας Τ.2721-87902

Βιβλιοπωλείο  «Όλα Χαρτί» Πλατεία 23ης Μαρτίου 2, Τ. 27210-63690

Κατάστημα Οπτικών Φώτης Παπούλιας, Φραντζή 12, Τ. 2721098255

 

Φορέας υλοποίησης : «Όψεις Πολιτισμού», Τ.2310-257218