Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 19:24

Παραιτήθηκε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη φωτογραφιών με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων

Γράφτηκε από την
Παραιτήθηκε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη φωτογραφιών με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων

Νέο «πονοκέφαλο» φέρνει στον ΣΥΡΙΖΑ η αποκάλυψη των φωτογραφιών του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου του κόμματος στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αχμέτ Κουρτ με τον ηγέτη του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP και της οργανωσης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, την οποία δημοσίευει σήμερα ο «Ριζοσπάστης». Ηδη ο Αχμέτ Κουρτ υπέβαλε την παραίτησή του και απέσυρε την υποψηφιότητά του.

 

Η αποκάλυψη έρχεται λίγες ώρες μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η απόσυρση της υποψηφιότητας της ελληνίδας Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τις σφοδρές αντιπαραθέσεις να συνεχίζονται και σήμερα τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, όσο και με τα κόμματα της συμπολίτευσης.

Ο Αχμέτ Κουρτ που παραιτήθηκε από υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται στις φωτογραφίες με τον ηγέτη των εθνικιστών της Τουρκίας, τις οποίες ανήρτησε στις 26 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της τουρκικής ένωσης Ξάνθης που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

Για το πρόσωπο του Αχμέτ Κουρτ είχε ρεπορτάζ και «Το Εθνος» το οποίο ανέφερε πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές λέγοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα, "είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER