Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 21:23

Αρχιφύλακας του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας συνελήφθη για... αρχαιοκαπηλία

Γράφτηκε από την

Και άλλα εννέα άτομα οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα 

 

Εννέα άτομα, ανάμεσά τους ένας αρχιφύλακας του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία.  

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της υπεξαίρεσης μνημείων, της αποδοχής και διάθεσης μνημείων, που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος καθώς επίσης και της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της παράβασης των νόμων περί καταχραστών του Δημοσίου και περί όπλων. Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο συλληφθείς αρχιφύλακας και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Επιπλέον, αναζητούνται, ως συνεργοί τους άλλα έξι άτομα, εκ των οποίων τα πέντε έχουν ταυτοποιηθεί.

Ανακοινώνοντας τα στοιχεία της υπόθεσης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Στάθης είπε πως η υπηρεσία του σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το τελευταίο δίμηνο διερευνούσε υπόθεση που σχετίζεται με εγκληματικό δίκτυο, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην κατ" επάγγελμα και εξακολούθηση παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων.

Πηγή: www.lifo.gr