Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 23:29

Στο σφυρί 90.000 ακίνητα ιδιωτών και επιχειρήσεων

Γράφτηκε από την
Στο σφυρί 90.000 ακίνητα ιδιωτών και επιχειρήσεων

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θεωρούν ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε όσα είναι ακριβά και πολλών τετραγωνικών - Το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

 

Πάνω από 90.000 ακίνητα που αγοράστηκαν με δάνεια από ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία, όμως, στη συνέχεια δεν αποπληρώθηκαν, θα κατασχεθούν και θα βγουν σε πλειστηριασμό από την 1η Ιανουαρίου του 2015. 

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε και πήρε από τις τράπεζες τον πλήρη αριθμό των «κόκκινων» δανείων και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών. Στη συνέχεια είχε μια εκτενή συζήτηση με τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία είχε αντικείμενο το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια. 

Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 90.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις (κυρίως μικρές και μεσαίες) που έχουν σταματήσει εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια να πληρώνουν τα δάνειά τους παρά τις όποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τα συγκεκριμένα δάνεια ήδη έχουν καταγγελθεί και εκδοθεί από τα δικαστήρια διαταγές πληρωμής τους, οι οποίες, όμως, δεν εκτελούνται, διότι ισχύει η απαγόρευση των πλειστηριασμών. 

Περισσότερα στο protothema.gr


NEWSLETTER