Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 17:41

Πυρά ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για κόκκινα δάνεια και κυριακάτικη αργία

Γράφτηκε από την
Πυρά ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για κόκκινα δάνεια και κυριακάτικη αργία

Με τον Βασ.Κορκίδη συναντήθηκε ο γγ το κόμματος Δημ. Κουτσούμπας.


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ και συζήτησε για τα προβλήματα των εμπόρων.
Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβερνητική πολιτική για «τη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι συμπατριώτες μας σήμερα στη χώρα» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «ουσιαστικά υπηρετεί τα συμφέροντα μεγάλων τραπεζικών και μονοπωλιακών ομίλων».
Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «ζητάμε άμεσα -και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση νόμου- να μειωθεί, να "κουρευτεί" το χρέος των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, απ' τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300.000 ευρώ το δάνειο».
Τόνισε ακόμη ότι στο ασφαλιστικό «χρειάζεται δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς βεβαίως να υπάρχει μείωση των συντάξεων».
«Εξυπακούεται ότι παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κυριακάτικη αργία έτσι ώστε να παραμείνει πραγματική αργία για όλα τα καταστήματα, για τους αυτοαπασχολούμενους και φυσικά να ενώσουν τον αγώνα τους, την αγωνία τους με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, με την εργατική τάξη, με τους υπόλοιπους ανέργους, με τους υπαλλήλους, με τους αγρότες της χώρας μας, έτσι ώστε σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, σε μια αντίσταση να οδηγηθεί η χώρα και οι ίδιοι σ' ένα καλύτερο μέλλον».
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε:
«Συζητήσαμε τα προβλήματα που απασχολούν τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, ιεραρχήσαμε τα προβλήματα, ζητήσαμε υποδείξεις και παρατηρήσεις στον δεκάλογο τον οποίο καταθέσαμε με τα κυριότερα προβλήματα να είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα "κόκκινα" δάνεια και από κεί και πέρα θέλουμε να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας φθίνει συνεχώς».
Πηγή: tovima.gr


NEWSLETTER