Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 16:51

Πάγκαλος: Ψήφισα ΝΔ στις ευρωεκλογές!

Γράφτηκε από την

«Έπρεπε να ψηφίσω Ν.Δ. για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ», αποκάλυψε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.


Ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές γι' αυτό ψήφισα Νέα Δημοκρατία, αποκάλυψε την Τρίτη ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του κόμματος Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου» συμπλήρωσε εξηγώντας ότι «ψήφισα αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος ή πολύς κόσμος που ψήφιζε αρνητικά ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά».
Υποστήριξε επίσης, μιλώντας στο BHMA FM ότι ένας από τα κίνητρά του για την επιλογή του αυτή ήταν και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «σφύριζε αδιάφορα και κοίταγε αλλού» όταν ο ίδιος ήταν θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων και εκβιασμών «όταν με εντολή και παρότρυνση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ (στο τέλος του 2012) είχε οργανωθεί η κατατρομοκράτηση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα».
Όπως είπε στις επιλογές του εξέτασε και το ενδεχόμενο να ψηφίσει Το Ποτάμι αλλά «κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σοβαρή επιλογή και ότι έπρεπε να ψηφίσω Ν.Δ. για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον που σκέπτεται έτσι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να μου πει ότι ντρέπομαι, αλλά έτσι σκεπτόμουν και πράγματι ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε σοβαρό θέμα, για να παρεμποδιστεί».
Απέφυγε, πάντως, να αποκαλύψει τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές λέγοντας ότι «Δεν ξέρω τώρα. Έχω μια ουσιαστικότερη σχέση με την πολιτική και δεν ψηφίζω ό,τι γυαλίζει. Αυτό το κάνει η κίσσα!».
Όσον αφορά τις προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και του «Ποταμιού» ο κ. Πάγκαλος εμφανίστηκε επικριτικός. «Να μη διαβάζει τόσο πολύ και να μιλάει λιγότερο. Η ουσία των προτάσεών του είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμα ή σε προγράμματα προεκλογικά, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Κάποιες είναι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή παραπλήσιες και μένει ένα πέμπτο που είναι πρωτότυπο ή εντελώς ατυχή, όπως η πρόταση για τους πρώην βουλευτές που τιμωρούνται πέραν της ποινής του δικαστηρίου να κάνουν κοινωνική εργασία ή να τους στέλνουμε για διαπόμπευση, να τρώνε από τα συσσίτια, και να εξευτελίζονται, είναι να απορώ πώς ο κ. Θεοδωράκης που είναι ένας συμπαθέστατος άνθρωπος έκανε μια τόσο νοσηρή σκέψη».
Πηγή: protothema.gr