Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 00:00

Δύο νέοι με σύνδρομο Down παντρεύονται σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση

Γράφτηκε από την

Δύο νέοι με σύνδρομο Down, ερωτευμένοι από παιδιά, παντρεύονται σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν οι μητέρες τους σε ομάδα υποστήριξης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 Ο Austin Wayne Underwood και η Jessica Smith συναντήθηκαν όταν ήταν 3 χρόνων.

Οι οικογένειες του ζευγαριού είναι εξαιρετικά χαρούμενες, μετά την προσπάθειά τους να δώσουν στα παιδιά τους μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή

Η πρόταση γάμου που ο Austin Wayne Underwood έκανε στη φίλη του Jessica Smith, σηματοδότησε ένα εορταστικό ορόσημο για αυτό το ζευγάρι στο Τέξας, καθώς και οι δυο τους γεννήθηκαν με σύνδρομο Down.

Ο Austin και η Jessica συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν ήταν τριών ετών, όταν οι μητέρες τους γνωρίστηκαν σε ομάδα υποστήριξης για παιδιά με ειδικές ανάγκες..

Αλλά η φιλία τους εξελίχθηκε σε κάτι πιο δυνατό και το ζευγάρι, λίγο μεγαλύτεροι από 30 χρόνων, είναι εξαιρετικά απασχολημένο, σχεδιάζοντας το γάμο του.

Το ειδύλλιο του ζευγαριού είναι μια ευκαιρία εορτασμού για τις οικογένειές τους, που είχαν αγωνιστεί για να δώσουν στον Austin και τη Jessica μια κανονική παιδική ηλικία σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι στην κατάστασή τους έμπαιναν στο περιθώριο.

Η μητέρα του Austin, η Jan Underwood, έπρεπε να πολεμήσει το εκπαιδευτικό σύστημα στο Fort Worth προκειμένου να τον στείλει στο κανονικό γυμνάσιο, ενώ βρήκε ακόμη και ένα κολέγιο στο Νέο Μεξικό που δεχόταν φοιτητές με σύνδρομο Down, έτσι ώστε ο γιος της να μπορέσει να ζήσει την φοιτητική ζωή.

«Οι άνθρωποι συνήθως κρύβουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Εμείς πάντα τον αντιμετωπίζαμε, πρώτα σαν αγοράκι και μετά ως άτομο με ειδικές ανάγκες. Εχει μια φυσιολογική ζωή», λέει η κ. Underwood.

Η αποφασιστικότητά της ότι ο Austin θα ζήσει μια φυσιολογική ζωή απέδωσε καρπούς, όταν ορίστηκε ο γάμος του με την αρραβωνιαστικιά του, την Jessica.

Ο Austin έκανε πρόταση γάμου στην Jessica, η οποία είναι από το Ντάλας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012. Νοίκιασε μια λιμουζίνα και την πήγε διακοπές, πριν... γονατίσει και της προσφέρει το διαμαντένιο δαχτυλίδι.

«Ο Austin και η Jessica έχουν κοντά, πλατιά, μικρά πόδια, και φορώντας μπότες από το ράφι είναι μια τεράστια πρόκληση», λέει η κα Underwood, η οποία του κανόνισε ένα ραντεβού για να τους φτιάξουν χειροποίητες μπότες.

Ενώ τα σχέδια γάμου είναι αφορμή για ενθουσιασμό, ο Austin είναι ευτυχισμένος που θα παντρευτεί την παιδική του αγάπη.

«Για μένα, αυτό σημαίνει να είμαι μέρος της ζωής της Jessica και να είμαστε για πάντα μαζί», λέει ο Austin.

Το ζευγάρι και οι οικογένειές τους είναι κοντά για περισσότερα από 30 χρόνια, παιρνόντας συχνά τα Χριστούγεννα μαζί. Και, μετά το γάμο, μπορούν να προσβλέπουν σε ακόμα πιο κοινές οικογενειακές γιορτές.

Μετάφραση: Β. Μπακόπουλος

Πηγή: dailymail.co.uk