Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 16:08

ΓΣΕΕ: Επτά στους δέκα ανέργους μένουν εκτός εργασίας για πάνω από έναν χρόνο

Γράφτηκε από την

Εφιάλτης η μακροχρόνια ανεργία στη χώρα μας - Μια στις τέσσερις θέσεις εργασίας που υπήρχαν προ κρίσης δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.


Επτά στους δέκα ανέργους μένουν εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο εκτίμησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αναφερόμενος στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα. Για πάνω από τους μισούς, δε, ο χρόνος αυτός είναι μεγαλύτερος των δύο ετών
Μιλώντας από το βήμα της συνδικαλιστικής συνάντησης κορυφής που πραγματοποιείται στη Ρώμη ο κ. Παναγόπουλος εκτίμησε ότι μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν την κρίση έχει χαθεί και το ποσοστό ανεργίας είναι στο 27%, ενώ ήταν στο 7,2% στο τέλος του 2008.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν μεταναστεύσει, αυξήθηκε κατά 30% την περίοδο μεταξύ 2010-2012, ενώ το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε από περίπου 20% το 2009, στο 36% το 2012.
Παράλληλα, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την αναστροφή των τάσεων της ανεργίας και εκτίμησε ότι ακόμη και αν η απασχόληση αυξάνεται με ρυθμό 1,3%, δηλαδή στον μέσο ρυθμό αύξησης της δεκαετίας του 2000, η Ελλάδα μέχρι το 2034 δεν θα έχει επιστρέψει στο επίπεδο της απασχόλησης που είχε πριν την κρίση.
Πηγή: protothema.gr