Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 11:54

Πέντε χρόνια στη φυλακή ο Πιστόριους

Γράφτηκε από την
Πέντε χρόνια στη φυλακή ο Πιστόριους

Πέντε χρόνια φυλάκιση είναι η ποινή που ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου της Πρετόρια, Τοκοζίλε Μασίπα, στη Νότια Αφρική για τον Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το δικαστήριο, το οποίο εξέτασε για έξι μήνες την πολύκροτη υπόθεση του Νοτιοαφρικανού αστέρα του στίβου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε σήμερα την ετυμηγορία του για το φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ.

 

Η Στέενκαμπ επλήγη στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 με τέσσερις σφαίρες από τον Πιστόριους μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους και ο ίδιος υποστήριξε ότι έγινε από τραγικό λάθος, επειδή πίστευε ότι είχε μπει διαρρήκτης στην κατοικία.

Η δικαστής έκρινε πως ο κατηγορούμενος ενήργησε αφελώς, όταν πυροβόλησε στην πόρτα του μπάνιου, αλλά πιστεύοντας πως υπήρχε ένας εισβολέας στην οικία του και πρόσθεσε πως οι εισαγγελείς δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι υπήρξε δόλος και πως ήθελε να σκοτώσει τη σύντροφο του.

Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί δεκαετή κάθειρξη, κάτι που αρνήθηκε η Μασίπα, λέγοντας πως μια τέτοια ποινή θα ήταν υπερβολική. Ο Πιστόριους στο άκουσμα της ετυμηγορίας ξέσπασε σε λυγμούς. Η υπεράσπιση του Νοτιοαφρικανού αθλητή είχε ζητήσει κατ' οίκον περιορισμό και κοινωνική εργασία, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την ποινή.

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ο Πιστόριους τιμωρήθηκε με τριετή ποινή φυλάκισης, που όμως έχει για πέντε χρόνια ανασταλτικό χαρακτήρα. «Σήμερα αποδόθηκε δικαιοσύνη» ήταν το σχόλιο της δικηγόρου της οικογένειας της Στέενκαμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER