Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 00:00

Αυτή η γιαγιά ξεκίνησε μια σειρά μόδας για άτομα με Σύνδρομο Down

Γράφτηκε από την
Αυτή η γιαγιά ξεκίνησε μια σειρά μόδας για άτομα με Σύνδρομο Down

“Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάνω τη διαφορά,” λέει η Κάρεν Μπόουερσοξ, “όλα με ένα ζευγάρι τζιν.”

 “Όταν (άτομα με σύνδρομο ντάουν) αναγκάζονται να φορέσουν ρούχα από καθημερινά καταστήματα, τα ρούχα αυτά τους κάνουν να δείχνουν διαφορετικοί. Το μόνο που βλέπεις πάνω τους είναι το Σύνδρομο ντάουν,” είπε η Μπόουερσοξ στη Χάφινγκτον Ποστ. “Όταν φοράνε τα παντελόνια μας είναι προφανές ότι τους ταιριάζουν και αισθάνονται πιο άνετα, έχουν αυτοπεποίθηση. Δεν βλέπεις το Σύνδρομο ντάουν πλέον.”

Η εγγονή της Κάρεν, η Μάρτζι, ενέπνευσε την προσπάθεια της γιαγιάς της, μερικά χρόνια πίσω, το 2010. Η Μάρτζι η οποία είναι 9 ετών τώρα, έχει Σύνδρομο ντάουν, και είναι πραγματικά μια πρόκληση για εκείνη το να βρει ρούχα που να της ταιριάζουν, είπε η Κάρεν στην Χάφνγκτον ποστ.

Η Γιαγιά είχε τη λύση.

Αφού η μητέρα της Μάρτζι παραπονιόταν στην Κάρεν πως η Μάρτζι σκόνταφτε με τα πολύ μακριά της τζιν, η Κάρεν προσπάθησε να αγοράσει κάποια παντελόνια για τη Μάρτζι μέσω ίντερνετ. Όλα όσα παρήγγειλε ήταν πολύ κοντά για εκείνη. Επομένως η ήδη πεπειραμένη επιχειρηματίας Κάρεν (στο παρελθόν διοικούσε το φαρμακείο που διατηρούσε ο άντρας της) ξεκίνησε να ψάχνει σχεδιαστές με σκοπό να ξεκινήσει την δικιά της εταιρία. Βρήκε λοιπόν την Τζίλιαν Τζανκόβσκι και κάπως έτσι η εταιρία “Ντάουν Ντιζάινς” γεννήθηκε.

Σήμερα, η εταιρία υπερηφανεύεται για τα 18 διαφορετικά στυλ τζιν παντελονιών που σχεδιάζει για άνδρες, γυναίκες, εφήβους και παιδιά. Τα ειδικά φτιαγμένα παντελόνια, είναι ελαστικά και δεν έχουν κουμπιά ή φερμουάρ έτσι ώστε οι πελάτες να μην δυσκολεύονται καθώς θέλουν να τα βγάλουν. Επίσης η εταιρία προσφέρει κοντομάνικα και μακρυμάνικα πουκάμισα. 

 Η Κάρεν ευελπιστεί πως θα συνεχίσει να μεγαλώνει την εταιρία της, έτσι ώστε να προσθέσει περισσότερα κομμάτια και νούμερα. Όταν οι φίλες και οι φίλες της θα είναι έτοιμοι να πάρουν σύνταξη, εκείνη λέει πως σχεδιάζει να συνεχίζει να δουλεύει για την εταιρία. Επίσης λέει στους πελάτες της να λένε την άποψή τους μεταξύ τους σχετικά με τα ρούχα της Κάρεν και τονίζει πως δουλεύει όσο χρειάζεται, επειδή δεν θεωρεί πως αυτό που κάνει είναι δουλειά – το ξεπλήρωμα για όλο αυτό είναι μακράν επιβραβευτικό. 

“Δεν πηγαίνω στη δουλειά,' είπε, “πηγαίνω για να αγαπήσω. Κάθε δευτερόλεπτο είναι αληθινή χαρά.”

Πηγή: huffingtonpost.comdailydot.com

Μετάφραση: Δημήτρης Βασιλαδιώτης


NEWSLETTER