Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 00:00

Μια πραγματική ευκαιρία σε ένα μικρό κορίτσι με Σύνδρομο Down

Γράφτηκε από την

Κάποια παιδιά θα σκαρφιστούν την πιο τρελή ιδέα για να αποφύγουν το μάθημα, όμως για ένα μικρό κορίτσι, το να ξεκινήσει το σχολείο ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό.

 Η Λίλη, ένα κοριτσάκι 2 ετών που διαγνώστηκε με Σύνδρομο Ντάουν, όπου η οικογένειά της έχει καταγράψει το ταξίδι τους των προηγούμενων ετών καθώς εκείνη ξεκίνησε το σχολείο στο “Ο μικρός Φάρος”, ένα χριστιανικό μη κερδοσκοπικό σχολείο το οποίο λειτουργεί με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής της Λίλη και 63 άλλων παιδιών με ειδικές ανάγκες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το σχολείο - το οποίο έχει υπολογίσει το κόστος περίπου στις 28.000 δολάρια για κάθε παιδί – προσφέρει δωρεάν δίδακτρα για την Λίλη και για όλους του υπόλοιπους μαθητές. Κάθε μαθητής έχει την δικιά του αφοσιωμένη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων ένας πιστοποιημένος ειδικός δάσκαλος, εργοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές και πολλοί ακόμα με σκοπό την είσοδο στην γενική εκπαίδευση. 

Η γενναιοδωρία και οι δωρεές από αγνώστους οι οποίοι προσφέρουν χρήματα για να κρατήσουν το σχολείο ανοιχτό, έχει επιτρέψει στη Λίλη και στα υπόλοιπα παιδιά, να μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το  αξιοσημείωτο πρόγραμμα. Βρισκόταν σε μια λίστα αναμονής από την στιγμή που γεννήθηκε, έτσι η Λίλη ήταν ικανή να συμμετάσχει σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα μέχρι που έγινε δεκτή στο σχολείο στην ηλικία των 2 ετών. Σύμφωνα με τους γονείς της, “έχει διπλασιάσει το λεξιλόγιό της σε λέξεις καθώς επίσης και σε νοήματα, έχει ξεκινήσει να περπατάει μόνη της όλο και περισσότερο, μπορεί να μετρήσει μέχρι το ΤΡΙΑ, και έχει αποκτήσει πολλές όμορφες ακόμα δεξιότητες.”

Οι γονείς της Λίλη, Κάλιν και Τζέιμς Μακένζι, έγραψαν αυτό το σημείωμα για α συνοδεύσει το παραπάνω βίντεο στο YouTube: 

Έχουμε δει ανθρώπους να αλλάζουν τον κόσμο της Λίλη προς το καλύτερο, έχουμε δει να της δίνουν μια πραγματική ευκαιρία στον πραγματικό κόσμο.

Το σχολείο “Ο μικρός Φάρος” έχει κάνει απίθανα άλματα, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Πηγή: huffingtonpost.com

Μετάφραση: Δημήτρης Βασιλαδιώτης