Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 23:50

Καταγγελία των δημοσιογράφων της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" και της ιστοσελίδας της για «μαύρο» στην enet.gr

Γράφτηκε από την
Καταγγελία των δημοσιογράφων της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" και της ιστοσελίδας της για «μαύρο» στην enet.gr

Την κατάπληξή τους εκφράζουν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας» και της ιστοσελίδας της για το μπλοκάρισμα της enet.gr που καθιστά αδύνατη την πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της ενημερωτικής ιστοσελίδας.

 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια, που παραπέμπει στο μαύρο της ΕΡΤ, έγινε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι -άγνωστο με εντολή ποιου από τη διοίκηση της εταιρείας, που εκδίδει την εφημερίδα (ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ ΑΕ). Το μπλόκο έγινε αμέσως μετά την ανάρτηση ανακοίνωσης του κ.Χάρη Οικονομόπουλου στην ιστοσελίδα (ως "απάντηση" στο ψήφισμα των εργαζομένων που προηγήθηκε), ανάρτηση η οποία είναι άγνωστο από ποιον πραγματοποιήθηκε και πάντως όχι από δημοσιογράφο-εργαζόμενο στην εφημερίδα».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το «μαύρο» στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας συνεχίστηκε και μετά τις 17:00, σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, όταν και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Δευτέρα (έπειτα από εννέα ημέρες απεργίας). Ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι-διαχειριστές αποκλείστηκαν και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της "Ελευθεροτυπίας" (facebook, twitter)! Κατά συνέπεια, το κοινό εξακολουθεί να στερείται της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την τρέχουσα ειδησεογραφία.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα καταγγέλλουν την προκλητική ενέργεια - φίμωση της ενημέρωσης και καλούν τα δημοσιογραφικά σωματεία και όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν θέση.

Νωρίτερα, στην ανακοίνωση του κ. Οικονομόπουλου που αναρτήθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας αναφέρεται ότι γίνεται δεκτή η πρόταση των εργαζομένων για συμμετοχή στη διοίκηση και τον έλεγχο της εκδότριας εταιρείας.

«Δεν μένει παρά να την εξειδικεύσετε από σήμερα και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, συντεταγμένα, με ανάληψη ακόμη και του μετοχικού ελέγχου, είτε συμμετέχοντας ατομικά, είτε μέσω συνεταιρισμού» αναφέρει ο κ. Οικονομόπουλος υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιδιώκετε, η απόφαση θα πρέπει να προβλέπει την κεφαλαιοποίηση του συνόλου των δεδουλευμένων σας, ώστε να αναλάβετε και την διοίκηση την οποία η απόφασή σας επιχειρεί να υποκαταστήσει. Μόνος περιορισμός στον απόλυτο οικονομικό, διοικητικό και εν γένει έλεγχο της εταιρείας από τον συνεταιρισμό που επιθυμείτε θα παραμείνει η διατήρηση από την μέχρι σήμερα πλειοψηφούσα μέτοχο του δικαιώματος ορισμού μέλους στο Δ.Σ. με δεύτερη υπογραφή για την έγκριση δαπανών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER