Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 21:20

Μηλιός: Αλλο επανάσταση, άλλο εκλογές

Γράφτηκε από την
Μηλιός: Αλλο επανάσταση, άλλο εκλογές

"Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το μεγάλο λαϊκό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί, από κανέναν δεν μπορεί να ανακοπεί το παλλαϊκό αίτημα για την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας αλλά και την αποκαθήλωση από τις κυβερνητικές καρέκλες του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Από την δική μας πλευρά δεν χωρά πάντως κανένας εφησυχασμός", δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. 

 

Υπογραμμίζει ότι «η αυτοδυναμία είναι το ισχυρό όπλο μιας αριστερής κυβέρνησης απέναντι στην ολιγαρχία και στους δανειστές» και προσθέτει: «Δεν είμαι οπαδός της λενινιστικής άποψης “θα συμμαχήσω ακόμη και με τον Διάβολο για να γίνουμε κυβέρνηση“. 'Αλλο επανάσταση, άλλο εκλογές. Οι δεσμεύσεις θα συνυπογραφούν με τον λαό. Αυτός είναι και ο μοναδικός μας κριτής. Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές». 

Για το χρέος προτείνει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους και αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης αλλά και να επιβληθεί στην ΕΚΤ ένας διαφορετικός ρόλος ώστε να αναλάβει το κόστος της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών για έναν ορίζοντα δεκαετιών. Προσθέτει ότι «Ευρώπη με διαλυμένες κοινωνίες θα τινάξει στον αέρα τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Πηγή: newpost.gr


NEWSLETTER