Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 21:30

Χωρίς φαγητό τετραμελής οικογένεια στον Πύργο

Γράφτηκε από την
Χωρίς φαγητό τετραμελής οικογένεια στον Πύργο

Άνεργοι οι δυο γονείς ταΐζουν ψωμί με λάδι τα δυο ανήλικα παιδιά τους

 

Δραματικές στιγμές βιώνει μια τετραμελής οικογένεια από το Σκουροχώρι του δήμου Πύργου, η οποία ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα και συμπαράσταση. Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας εδώ και μήνες δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό για να τα βγάλουν πέρα και τα παιδιά τους να μην λυγίσουν από την πείνα. Η κατάσταση είναι απελπιστική ενώ οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα ανήλικα παιδιά, ραγίζουν και τις πιο σκληρές καρδιές.

Σύμφωνα με το patrisnews.com , ένα κομμάτι ψωμί, με λίγο λάδι ή σε άλλες περιπτώσεις μια κουταλιά πάστα τομάτας, είναι το φαγητό που τρώνε, όταν κι αυτά υπάρχουν στο τραπέζι, τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας του Ανδρέα Παπαδάτου. Ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια αναφέρει πως κάθε ημέρα που ξημερώνει, κάνει τον σταυρό του στο Θεό, να κρατήσει ζωντανά τα δύο του παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και βιώνουν μια απελπιστική κατάσταση, σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

Οι οικονομικές δυσκολίες και η ανεργία που έχει «χτυπήσει» και τους δύο γονείς, τον 54χρονο Ανδρέα Παπαδάτο και την 40χρονη γυναίκα του Αθανασία, τους έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, καθώς εδώ και μήνες, δεν μπορούν να θρέψουν τα δύο τους παιδιά, για τα οποία θα έδιναν και την ίδια τους τη ζωή.

«Τα παιδιά μου πάνε σχολείο νηστικά και υποφέρουν από ασιτία. Δεν τρώνε απολύτως τίποτα. Ψωμί με λίγο λάδι ή πάστα τομάτας. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να φάνε. Δεν αντέχουν να πάνε σχολείο. Κάνω τον σταυρό μου στο Θεό μόνο μην συμβεί κάτι στα παιδιά μου που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά. Φοβάμαι μην χάσω τα παιδιά μου», λέει με απόγνωση ο 54χρονος πατέρας.

Λόγω της ανεργίας που από το 2010 βιώνει ο Ανδρέας Παπαδάτος, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εκείνος και η γυναίκα του, παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, ενώ τις περισσότερες φορές, ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους, χωρίς να γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει την επόμενη ημέρα, χωρίς ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους.

«Φοβάμαι μην χάσω τα παιδιά μου και μην κάνω κανένα κακό επειδή δεν έχω να τα ταίσω και τα βλέπω να πεθαίνουν. Έχουμε προβλήματα υγείας, εγώ και η γυναίκα μου και δεν έχουμε ούτε για τα φάρμακά μας χρήματα. Σήμερα έχω έλθει σε μια κατάσταση που η απόγνωση μπροστά στην τρέλα δεν είναι τίποτα», αναφέρει ο κ. Παπαδάτος.

Ένα μεροκάματο για να τα βγάζει πέρα και να μπορεί κάθε ημέρα να προσφέρει στα παιδιά του, τα απαραίτητα για την διατροφή τους, είναι εκείνο που ζητά ο 54χρονος πατέρας από το Σκουροχώρι, που λυγίζει, στη σκέψη πως ο 15χρονος γιος του, μαθητής της πρώτης Λυκείου και ο 11χρονος αδελφός του, μαθητής του δημοτικού σχολείου, είναι δύο παιδιά που αναγκάζονται να ζουν στερούμενα ένα πιάτο φαγητό.

«Ζητάω μια δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά. Χάνω τα παιδιά μου και την οικογένεια μου μπροστά στα μάτια μου. Δεν υπάρχουν δουλειές πουθενά. Ζητάω βοήθεια από το κράτος να μου δώσουν μια δουλειά. Έστω να πετάω ακαθαρσίες. Πέντε ευρώ την ημέρα θέλω. Τίποτ’ άλλο», αναφέρει ο κ. Παπαδάτος.

Ο 54χρονος το τελευταίο διάστημα ζει σε μια απελπιστική κατάσταση καθώς όποια πόρτα κι αν έχει κτυπήσει, δεν έχει βρει ανταπόκριση. Ο ίδιος λάμβανε το προηγούμενο διάστημα τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πύργου, ωστόσο, εδώ και δύο περίπου μήνες έχει μείνει αβοήθητος. Η απελπισία του, συχνά τον οδηγεί σε ακραίες σκέψεις τις οποίες προσπαθεί να μην κάνει πράξη, θέλοντας να παλέψει να σώσει την οικογένειά του.

Πηγή: patrisnews.com

Αναδημοσίευση από newsbeast.gr


NEWSLETTER