Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 22:05

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει "μέιλ-φωτιά" της Capital για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει "μέιλ-φωτιά" της Capital για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

"Κατασκευασμένο" χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, το e-mail που διέρρευσε στο διαδίκτυο με την υπογραφή του Joerg Sponer, εκπροσώπου του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Capital. Ο Sponer φέρεται να χαρακτηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό, «χειρότερο κι από εκείνο των κομμουνιστών που θα φέρει το απόλυτο χάος».

 

«Έχουμε πληροφορίες και ενδείξεις ότι πρόκειται για κατασκευασμένο mail από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε στο star.gr ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που φέρεται να έγραψε την αναφορά δεν παρέστη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, στην συνάντηση με τους Μηλιό και Σταθάκη.

«Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στην συνάντηση με τους κκ Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στην συνάντηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης για το mail, στο οποίο ο κ. Σπόνερ εμφανίζεται σοκαρισμένος από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει με γλαφυρό τρόπο πως οι παρόντες εκπρόσωποι των funds αποκόμισαν την εντύπωση πως πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον κ.Τζόερκ Σπόνερ, το πρόγραμμα τους είναι χειρότερο και από, εκείνο των κομουνιστών. Όπως λέει μάλιστα στους μετόχους και τους επενδυτές του Capital, αν μετά από αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει στις εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία θα επαναληφθεί το σενάριο της Κύπρου, με μαζική φυγή καταθέσεων, ενώ οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό και θα υπάρξει απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων.

Ο Π. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι τέτοιες προσπάθειες θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως σημειώνει το Star, ο κ. Σταθάκης και ο κ. Μηλιός σε ενημέρωση που έκαναν σήμερα δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο email να είναι ψεύτικο. Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Σταθάκης δεν θυμάται και δεν έχει δει στα χαρτιά του να υπήρχε κάποιος ονόματι Joerg Sponer στην χθεσινή παρουσίαση.

Από το γραφείο τύπου της Capital Group μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν αν παρέστη κάποιος δικός τους στη συνάντηση και το ερευνούν.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER