Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Κορίτσι με Σύνδρομο Down είναι ένα χρόνο μπροστά από τους συμμαθητές της σε κανονικό σχολείο

Γράφτηκε από την
Κορίτσι με Σύνδρομο Down είναι ένα χρόνο μπροστά από τους συμμαθητές της σε κανονικό σχολείο

χάρη στους γονείς της που της τραγουδάνε κάθε μέρα από τη μέρα που γεννήθηκε.

 

Ένα ζευγάρι τραγουδάει στην κόρη τους, με σύνδρομο ντάουν, κάθε μέρα από τότε που γεννήθηκε και λένε ότι έχει μεγαλύτερη εξέλιξη από  μερικούς συμμαθητές της στο κανονικό σχολείο που πηγαίνει.

Ο Simon και η Jo Kent τραγουδούσαν στην 7χρονη πλέον Evie όταν ήταν ακόμα στη μήτρα και λένε ότι είναι τώρα περισσότερο από ένα χρόνο μπροστά στην ανάγνωση.

Το ζευγάρι, από το Portsmouth του Hampshire, παίζει συνεχώς μουσική στο σπίτι και έχουν τραγούδια και προσαρμοσμένα ποιηματάκια για να βοηθήσουν την Evie στην καθημερινή ζωή.

Η Evie χρησιμοποιεί το τραγούδι για να μάθει ορθογραφία και μαθηματικά και είναι σε θέση να διαβάζει όπως ένα παιδί που είναι ηλικίας οκτώμιση ετών.

Ο κ Kent, 35 ετών, που είναι λογιστής, είπε: “Η Evie είναι  πιο μπροστά ακόμη και από μερικούς από τους συμμαθητές της στο σχολείο, στην ανάγνωση και τη γραφή.

“Την έχουμε την βομβαρδίσει με μουσική από την ημέρα που γεννήθηκε.”

“Στην πραγματικότητα, έχουμε παίξει ακόμη και Μότσαρτ όταν ακόμα ήταν στην κοιλιά της Jo. Διαβάζουμε ότι η μουσική μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλο, έτσι πάντα της τραγουδούσαμε.”

Πρόσθεσε: “Όταν ήταν μικρή, της τραγουδούσαμε τις οδηγίες για να την βοηθήσουμε να ντυθεί ή για να πλυθεί ή και για να την πάρει ο ύπνος πιο εύκολα, γεγονός που πραγματικά βοήθησε με την ανάπτυξη της.”

“Η Evie αγαπά το σχολείο, έχει ενσωματωθεί πλήρως στη σχολική ζωή και έχει πολλούς φίλους. Οι καθηγητές εντυπωσιάστηκαν με την ανάπτυξη της και θα πρέπει να συνεχίσουμε να την βοηθάμε σωστά και εντατικά.”

Ο κύριος και η κυρία Kent, οι οποίοι έχουν επίσης ένα τεσσάρων μηνών μωρό που ονομάζεται Ethan, ανακάλυψαν ότι Evie θα γεννιόταν με σύνδρομο ντάουν, μετά από μια καρδιακή ανωμαλία, μετά από την οποία έγινε έλεγχος στην 20η εβδομάδα.

“Ήταν ένα σοκ, αλλά μέσα σε 24 ώρες είχαμε συγκροτήσει τη σκέψη μας γύρω από αυτό και περάσαμε τους επόμενους μήνες διαβάζοντας σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο”, είπε η κ Kent, ετών 33.

“Είχε μια τρύπα στην καρδιά της όταν γεννήθηκε πράγμα που σήμαινε ότι παλεύαμε για να την ταΐσουμε όταν κουραζόταν γρήγορα, έτσι χρησιμοποιούσαμε την μουσική για να την κρατήσουμε ξύπνια.”  

“Όταν γεννήθηκε είχε μια τάση να ανοίγει μόνο το ένα μάτι, γι 'αυτό της τραγουδούσαμε το 'I Spy Evie pie" που την ενθάρρυνε να ανοίξει και τα δύο της μάτια.

“Είχαμε πάντα μουσική για το σπίτι και προτού να μπορέσει να μιλήσει, Η Evie ταλάντευε το σώμα της αν ήθελε ένα τραγούδι. Μπορεί να αναγνωρίσει μια μελωδία σε δευτερόλεπτα.”

Το ζευγάρι προσάρμοζε ποιηματάκια ή τραγουδούσε νέους στίχους σε ποπ τραγούδια για να βοηθήσει την Evie να κάνει τα πάντα, από το ντύσιμο μέχρι την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια.

Η κ Κεντ, η οποία είναι λογοθεραπεύτρια, πρόσθεσε: “Η ομιλία και η γλώσσα της  Evie είναι πολύ ισχυρή και αυτό είναι ασυνήθιστο για κάποιον με σύνδρομο ντάουν να έχει τόσο καλές ακουστικές δεξιότητες.”

“Είναι πολύ καλή στα φωνήματα που χρησιμοποιούνται για να διδάξουν ανάγνωση και νομίζω ότι όλη η ομοιοκαταληξία, μουσικής και του ρυθμού εργασίας που έχουμε κάνει μαζί της έχει βοηθήσει πολύ.”

Η μουσική είναι τώρα το αγαπημένο μάθημα της Evie στο σχολείο και αγαπά το τραγούδι σε σχολικά συγκροτήματα.

Ο κ Kent ο οποίος είναι επίσης ένας τραγουδιστής και τραγουδοποιός, έχει ακόμη χαρακτηρίσει το πληκτρολόγιο της «plonking» για το τελευταίο άλμπουμ του, “Όνειρα και Αναμνήσεις”.

Ο κύριος Kent είπε: “Αγαπά να μπερδεύεται γύρω από το πληκτρολόγιο στο στούντιο, γι 'αυτό αποφάσισα να συμπεριλάβω το 'plonking' (μπέρδεμα) της. Ξέρει όλα τα τραγούδια μου απ 'έξω και ανακατωτά.”

Η Joe Hall, Υπεύθυνη Εκστρατειών σε Φιλανθρωπικό Ιδρυμα για ΑΜΕΑ, δήλωσε: “Η ιστορία της Evie είναι μια υπενθύμιση ότι το να έχει κάποιος άνθρωπος ειδικές ανάγκες δεν πρέπει να είναι ένα εμπόδιο για την επίτευξη των και αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που του παρουσιάζονται στη ζωή.”

“Είναι φανταστικό να ακούω ότι τα καταφέρνει τόσο καλά και θέλουμε η Evie και η οικογένειά της συνεχίσουν με επιτυχία.”

“Τα επιτεύγματά τους θα εμπνεύσουν και άλλες οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες έτσι ώστε να βρουν την υποστήριξη που λειτουργεί καλύτερα για εκείνους.”

Πηγή: dailymail.co.uk

Δημήτρης Βασιλαδιώτης 


NEWSLETTER