Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 20:59

Πως ψήφισαν οι βουλευτές στην α' ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την
Πως ψήφισαν οι βουλευτές στην α' ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δεν υπήρξαν διαρροές από τις γραμμές που είχαν θέσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

 

Έτσι, οι 127 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Την ίδια ψήφο έδωσαν και πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές - οι προερχόμενοι από την ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου, ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Γιώργος Νταβρής και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης.

"Παρών" στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, δήλωσαν - σύμφωνα και με τις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων - οι 70 παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (η 'Αννα Χατζησοφιά δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό), οι 12 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 10 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς και οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Την ίδια στάση κράτησαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Βύρων Πολύδωρας (προερχόμενος από την ΝΔ), Πέτρος Τατσόπουλος (προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ), Μίμης Ανδρουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Θεόδωρος Παραστατίδης (προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ), Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδη, Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς και Γιάννης Κουράκος (προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ), και οι Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, και Βασίλης Οικονόμου (προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER