Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 21:38

Τσίπρας: Δεν θα μας υπαγορεύσουν με ποιον θα συνεργαστούμε

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: Δεν θα μας υπαγορεύσουν με ποιον θα συνεργαστούμε

Από την Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη. Όπως τόνισε "απο χθες παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και πιάνοντας τη μύτη, από τη δυσοσμία, τις τελευταίες εξελίξεις. Με την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη και τις καταγγελίες για εκβιασμούς, δωροδοκία και άλλα χειρότερα."

 

Ο κύριος Τσίπρας υποστήριξε πως "ο Παύλος Χαϊκάλης που, ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του. Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.  Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα."

Αναφερόμενος στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και στην δεύτερη ψηφοφορία που πλησιάζει ο κύριος Τσίπρας τόνισε πως "όσοι νόμιζαν πως οι βουλευτές δεν θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους έκαναν τεράστιο λάθος. Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και αν υπάρξουν, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους. Και φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε γενικεύσεις, δε το κάναμε ποτέ, οι οποίες αδικούν τους βουλευτές."

Ειδική αναφορά, σε υψηλούς τόνους, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των συμμαχιών που θέλει να κάνει το κόμμα: "Βλέπουμε όμως ότι ορισμένοι στη προσπάθειά τους να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ από τους συμμάχους του, έχουν την αξίωση να μας υπαγορεύσουν και ποιους θα βάλουμε ή δε θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας."

Μάλιστα για όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για το θέμα των συνεργασιών ο κύριος Τσίπρας είπε: "Τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα τα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.  Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της. Τελεία και παύλα."

Μάλιστα συμπλήρωσε  πως "σε όσους επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι απομονωμένος, ώστε να συνεχίζονται τα μνημόνια και οι αρπαχτές τους απαντάμε: Κύριοι, παίξατε και χάσατε.  Όχι φέτος, εδώ και χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και να μάχεται, και να πείθει και να νικά.  Αυτό θα κάνει και τώρα."

Ο κύριος Τσίπρας μιλώντας για την πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή είπε πως "κανένας δεν μπορεί να νικήσει ένα λαό αποφασισμένο να δώσει τη μάχη της αξιοπρέπειας."

"Είδατε τι έγινε στην πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο. Ξέρετε γιατί η συγκυβέρνηση γνώρισε μια τέτοια κοινοβουλευτική ήττα;", Διερωτήθηκε ο κύριος Τσίπρας και συμπλήρωσε: "Ξέρετε γιατί τελικά δεν θα μπορέσει, όσα μέσα κι αν χρησιμοποιήσει, να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά, με πρόσχημα την προεδρική εκλογή;  Γιατί στις ψηφοφορίες της Βουλής δε παρευρίσκονται μόνο οι 300 βουλευτές, αλλά είναι παρών και ο ελληνικός λαός.  Και ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η παρέα του κ. Σαμαρά, ζητάει λευκή επιταγή για να τον τσακίσει.  Γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας τραβούν όλους από το μανίκι.  Οι ισοπεδωμένοι από τα μνημόνια, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αγρότες, είναι παρόντες και έχουν φωνή"' συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας στην ομιλία του εκτίμησε πως "οι εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου θα είναι ανάσα ζωής. Θα είναι λύτρωση, και ευκαιρία για ένα λαό τσαλαπατημένο από τρόικες, κομισάριους και μνημόνια. Για έναν λαό αηδιασμένο από φθαρμένους πολιτικούς και διεφθαρμένους μεσολαβητές μεταξύ εξουσίας και πλούτου.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER