Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 22:16

Έντονη αντίδραση του ΟΛΠ για "ζημιές από υπερτιμολογήσεις έργων"

Γράφτηκε από την
Έντονη αντίδραση του ΟΛΠ για "ζημιές από υπερτιμολογήσεις έργων"

Την αντίδραση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, προκάλεσαν σημερινά δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για ζημιά 7 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από μεγάλες υπερτιμολογήσεις έργων στο λιμάνι και αποκαλύπτονται σε τρία σχετικά πορίσματα ελεγκτών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Ο ΟΛΠ με σημερινή του ανακοίνωση, τονίζει ότι ουδεμία ζημία από τα αναγραφόμενα έργα έχει προκληθεί και ότι ο Οργανισμός υποχρέωσε τις εργολήπτριες εταιρείες με «Εξώδικες Αναγνωρίσεις Οφειλών» τις οποίες και προσυπέγραψαν, να επιστρέψουν αναδρομικά, έντοκα και με ΦΠΑ το σύνολο των απαιτήσεων του.

Προσθέτει επίσης ότι όλα τα αναγραφόμενα αφορούν έργα, τα οποία εκτελέστηκαν την περίοδο 2007-2009, πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η σημερινή διοίκηση που από το 2012, αφού κατοχύρωσε τις οικονομικές αξιώσεις του Οργανισμού, απέστειλε πρώτη τους σχετικούς φακέλους στις εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. από το 2013 έχει διατάξει ΕΔΕ κατά υπαλλήλων του, τους οποίους απομάκρυνε μάλιστα από τις θέσεις τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εισαγγελικών ερευνών.

Τέλος ο Οργανισμός αναφέρει ότι κανένα πόρισμα ελέγχου δεν έχει παραδοθεί έως τώρα στη διοίκηση του ΟΛΠ τονίζοντας ότι «όλοι όσοι μέσα από διαρροές και εργολαβικές αντιδικίες θέλουν να προωθήσουν συμφέροντα, θα πρέπει να αναμένουν την πλήρη δικαστική διερεύνηση των καταγγελλομένων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER