Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 14:06

Μπακογιάννη: "Είναι η ώρα να υπάρξει μια εθνική ομάδα που θα συμφωνήσει τις μεταρρυθμίσεις"

Γράφτηκε από την

"Είναι η ώρα να υπάρξει μια εθνική ομάδα που θα συμφωνήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα τις διαπραγματευτεί με επιτυχία ενόψει του τρίτου προγράμματος δανειοδότησης", τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη στη Realnews.

 

Η πρώην υπουργός καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συζητήσει "επί της ουσίας" και "να επιδιώξει να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας" στην αυριανή συνάντησή του με την Αγκελα Μέρκελ.

"Δεν ωφελεί κανέναν το κλίμα αυτό. Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ξανά η Ελλάδα, μετά τις εκλογές, είναι ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των εταίρων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα. Αυτό πρέπει να το ανατρέψει οικοδομώντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, με ρεαλισμό και καθαρές κουβέντες", τονίζει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι το "ροκάνισμα" του χρόνου δεν ευνοεί την ελληνική οικονομία" και σημειώνει ότι πρέπει "να χτυπήσει επιτέλους ένα καμπανάκι σε όλους γιατί η Ιρλανδία που μπήκε μαζί με εμάς στο μνημόνιο σήμερα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ενώ εμείς βρισκόμαστε ξανά στη ζώνη του 25%".

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση Σαμαρά εκτιμά ότι παρά τα λάθη, κυρίως στη φορολογική πολιτική, "το ισοζύγιο είναι θετικό" και ότι "καμία καταστροφή δεν μπορεί να αποτελεί δικαίωση για κανέναν".

ΑΠΕ-ΜΠΕ