Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 19:21

Συντονιστικό για την πυροπροστασία στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την

Ο συντονισμός και η ετοιμότητα των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την πυροπροστασία ήταν το αντικείμενο της πρόσφατης συνεδρίασης που έκανε, εν όψει της θερινής περιόδου, το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο του Δήμου Πύλου - Νέστορος, υπό τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη.

 

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ειδικότερα ότι συζητήθηκαν δράσεις, όπως η μέριμνα για τον καθαρισμό βλάστησης, ο καθαρισμός και ο έλεγχος των χωματερών, αλλά και ο απαραίτητος εξοπλισμός και η συντήρησή του, για τη σωστή αντιμετώπιση συνεπειών από πυρκαγιές και άλλες παρόμοιες καταστάσεις κινδύνου.

Εξ άλλου, στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται ότι είχε προηγηθεί νωρίτερα, ενημερωτικό σεμινάριο, σχετικό με την πυροπροστασία στους χώρους συνάθροισης των πολιτών, με ομιλήτρια την προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου υποπυραγό Γώνη Διονυσοπούλου.

 

Το σεμινάριο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ) και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γιάλοβας.