Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 19:03

Αυτή η φωτογραφία δεν είναι του συγκυβερνήτη του Airbus!

Γράφτηκε από την

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου από τη μέρα της συντριβής του Airbus 320 της Germanwings και υποτίθεται ότι απεικονίζει τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, στην πραγματικότητα ανήκει σε Γερμανό που ζει και εργάζεται στην Ελβετία. 

 

"Με μπέρδεψαν με τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους", δήλωσε ο Ανδρέας G. στο ελβετικό site 20minuti, με αποτέλεσμα η είδηση ήδη να αναπαράγεται από πολλά ΜΜΕ στον κόσμο. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο Ανδρέας εργάζεται σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας, ωστόσο σύμφωνα με τη Liberation- που επίσης δημοσιεύει το θέμα- εργάζεται ως μάγειρας. 

"Δεν αντέδρασα με συγκεκριμένο τρόπο. Σκέφτηκα ότι το θέμα θα διαλευκανθεί σύντομα, γιατί το επίθετό μου δεν ταιριάζει με αυτό του συγκυβερνήτη" λέει ο Ανδρέας που ζει στο καντόνι της Βέρνης και ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι πολλές  εφημερίδες κυκλοφόρησαν με τη φωτογραφία του στο εξώφυλλό τους. 

Το μπέρδεμα, όπως αναφέρει το 20minuti, ξεκίνησε όταν ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε την φωτογραφία του με ερωτηματικό. 

"Mε εκπλήσσει που δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο βασίζουν την πληροφόρησή τους σε ένα tweet", είπε .  

Πηγή: enikos.gr