Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 17:19

Βούτσης στο Spiegel: Θα προτιμήσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις παρά το ΔΝΤ

Γράφτηκε από την
Βούτσης στο Spiegel: Θα προτιμήσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις παρά το ΔΝΤ

Ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποιεί πως «εάν δεν υπάρξει ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα έως την 9η Απριλίου», πρώτα θα εξασφαλιστεί η καταβολή μισθών και συντάξεων και «θα αποπληρώσουμε αργότερα το ΔΝΤ».


Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πληρώσει, στην ώρα της, τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ εάν τελικώς δεν υπάρξει συμφωνία και εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε στο «Spiegel» ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι «δεν έχουμε λάβει καμία βοήθεια από τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να αποπληρώνει τα χρέη της μόνο με δικά της μέσα. Εάν δεν υπάρξει ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα έως την 9η Απριλίου, πρώτα θα εξασφαλίσουμε την πληρωμή μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα και κατόπιν θα ζητήσουμε την κατανόηση των εταίρων μας και κατόπιν συμφωνίας μαζί τους θα αποπληρώσουμε αργότερα το ΔΝΤ. Βέβαια αυτό θα συμβεί εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία και ως εκ τούτου θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός».
Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER