Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 19:18

Νεογέννητα δίδυμα σε κατεστραμμένη λέμβο με μετανάστες στο Αγαθονήσι

Γράφτηκε από την
Νεογέννητα δίδυμα σε κατεστραμμένη λέμβο με μετανάστες στο Αγαθονήσι

Νεογέννητα δίδυμα αγόρια, τους γονείς τους και ακόμη τρεις γυναίκες, παρέλαβε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο επιχείρησης διάσωσης παράτυπων μεταναστών, βορειοανατολικά του Αγαθονησίου.

Στην φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα διακρίνονται μέσα σε κύκλο τα νεογέννητα παιδιά μέσα σε φουσκωτή βάρκα με μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου, τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, λιμενικοί εντόπισαν και διέσωσαν 37 αλλοδαπούς καθώς και δύο νεογέννητα. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στα πλαίσια της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015", εντόπισε φουσκωτή κατεστραμμένη λέμβο και αριθμό αλλοδαπών στη θάλασσα. Άμεσα, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή δύο ακόμα περιπολικών σκαφών, ναυαγοσωστικού, ιδιωτικού σκάφους καθώς και ελικοπτέρου ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πέντε αλλοδαποί καθώς και τα δύο νεογέννητα περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ και μεταφέρθηκαν στη Σάμο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Οι υπόλοιποι τριάντα δύο περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγαθονησίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER