Κυριακή, 24 Μαϊος 2015 18:04

"Οι μετανάστες είναι ψυχασθενείς που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας" λέει η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές

Γράφτηκε από την
"Οι μετανάστες είναι ψυχασθενείς που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας" λέει η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σεΐχ Χασίνα επιτέθηκε με δριμύτητα σήμερα στους μετανάστες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια στη χώρα τους και πολλοί από αυτούς πνίγονται στη θάλασσα, χαρακτηρίζοντάς τους "ψυχασθενείς" και κατηγορώντας τους ότι αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας.

 

"Υπάρχουν αρκετές δουλειές για αυτούς κι όμως φεύγουν από τη χώρα κατ' αυτόν τον καταστροφικό τρόπο", είπε η Σεΐχ Χασίνα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sangbad Sangstha. Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις που κάνει η πρωθυπουργός για τη μεταναστευτική κρίση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Αφού χαρακτήρισε τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί μεσοπέλαγα "ψυχικά άρρωστους" επειδή έφυγαν από τη χώρα αναζητώντας δουλειά, είπε ότι στο Μπανγκλαντές "η ζωή τους θα ήταν καλύτερη".

"Αμαυρώνουν την εικόνα του Μπανγκλαντές σε διεθνές επίπεδο", πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός ζήτησε από τις αρχές να σταματήσουν τη φυγή των μεταναστών και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των διακινητών ανθρώπων. "Εκτός από τους διακινητές, θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που φεύγουν παράνομα από τη χώρα", συνέχισε.

"Θα πρέπει να διεξάγουμε εκστρατείες (...) ώστε οι μετανάστες να μην δίνουν χρήματα στους διακινητές για να φεύγουν παράνομα στο εξωτερικό, πέφτουν έτσι σε παγίδα", είπε επίσης η Χασίνα σε ομιλία της σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, χιλιάδες μετανάστες από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές βρίσκονται σε κίνδυνο στον Κόλπο της Βεγγάλης, παγιδευμένοι μεσοπέλαγα ενώ πλησιάζει η εποχή των μουσώνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER