Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 22:43

Τσίπρας στην ΕΡΤ: "Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου"

Γράφτηκε από την
Τσίπρας στην ΕΡΤ: "Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου"

Δεν υπάρχει στο τραπέζι θέμα κυβέρνησης οικουμενικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση με την δική του παρουσία στη θέση του πρωθυπουργού, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

 

Εξήγησε ότι αυτό το κρίσιμο διάστημα μέχρι την υλοποίηση της συμφωνίας θα πρέπει να μη δημιουργήσουμε νέες αναταράξεις και ζήτημα αλλαγής στρατηγικής, του status quo που υπάρχει σήμερα. 

"Ένας πρωθυπουργός πρέπει να δίνει μάχη, να λέει την αλήθεια στις κρίσιμες στιγμές να παίρνει αποφάσεις, να παλεύει γι' αυτές και να μη δραπετεύει", τόνισε. "Παντός καιρού δεν είναι κανένας, αλλά ένας καπετάνιος που έχει το καράβι στη φουρτούνα ακόμα κι αν αισθάνεται ότι είναι δύσκολη η πορεία πλεύσης, το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι να εγκαταλείψει το τιμόνι". 

Χαρακτήρισε εξαιρετική τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο, επισημαίνοντας ότι είναι από τελείως διαφορετικές και ιδεολογικές αφετηρίες έχουν σφυρηλατήσει πολύ στενή σχέση και πως στις δύσκολες στιγμές έχει σταθεί πολύ στις προσπάθειές του. 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του ενιαία, προσθέτοντας ότι είναι κρίσιμες στιγμές, ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του, ενώ δεν θέλησε να τοποθετηθεί για τη στάση συγκεκριμένων προσώπων.

Σημείωσε ότι οι στιγμές οι συνθήκες είναι έκτακτες και πως ο καθένας με βάση την αίσθηση που έχει για την ιστορία και την ευθύνη του αναμετράται με αυτές. Είπε ότι ο ίδιος δεν βάζει το μαχαίρι στον λαιμό σε κανέναν και πως όμως με βάση αυτά τα δεδομένα ο καθένας τοποθετείται. Υπογράμμισε ότι μετά από 5 μήνες που πήρε αποφάσεις που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να πάρει εύκολα, που το πάλεψε όσο κανείς, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θέσει θέμα για το εάν η επιλογή του σέβεται την ηθική και τις αξίες της αριστεράς και της εθνικής συνείδησης και του λαϊκού αγώνα. Συνεχίζοντας τις σαφείς αιχμές προς το εσωτερικό, ανέφερε ότι η ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας σε στιγμές κρίσης δεν υπάρχει και πως όποιος πιστεύει ότι πρέπει να κάθεται στην καρέκλα και να δρέπει τις δάφνες της ιδεολογικής καθαρότητες, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στον λαό και την ιστορία. 

Επισήμανε ότι το Καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει ο πρόεδρος να διαγράφει, πρόσθεσε ότι υπάρχουν όργανα και πως στην κουλτούρα του κόμματος και του ίδιου δεν υπάρχουν διαγραφές. 

Σημείωσε ότι δεν έχει πρόθεση να δραπετεύσει από τις ευθύνες του και ούτε μπορεί να έχει την ευθύνη να πει στον λαό ότι στα εύκολα ήταν εδώ και στα δύσκολα να τα βγάλει πέρα μόνος του ή ότι θα βοηθήσει εκείνος πρώτος να υλοποιηθεί το σχέδιο της παρένθεσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER