Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 20:24

Πτολεμαΐδα: Καθηγητής πανεπιστημίου είχε όπλα και πυρομαχικά σε σπίτι του

Γράφτηκε από την
Πτολεμαΐδα: Καθηγητής πανεπιστημίου είχε όπλα και πυρομαχικά σε σπίτι του

Στο οπλοστάσιο του 57χρονου που διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Λειψίας βρέθηκαν: Ρουκετοβόλο τύπου RPG, πολεμικά όπλα, χιλιάδες σφαίρες και χειροβομβίδες - Ο καθηγητής ισχυρίζεται ότι είναι συλλέκτης - Δεν προκύπτει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.


Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο που περιλάμβανε ακόμη και ρουκετοβόλο τύπου RPG, πολεμικά όπλα, χιλιάδες σφαίρες και χειροβομβίδες, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο μη κατοικημένο σπίτι ιδιοκτησίας ενός 57χρονου καθηγητή πανεπιστημίου στην περιοχή της Πτολεμαΐδας!

Η αποκάλυψη του παράνομου οπλισμού έγινε χάρη στις… κληρονομικές διαφορές που είχε ο συγκεκριμένος πανεπιστημιακός, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη και διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Λειψίας στη Γερμανία, αλλά κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη! Μια γυναίκα που διεκδικεί το κτίριο στην Πτολεμαΐδα και πήγε να ελέγξει την κατάστασή του, βρέθηκε έκπληκτη μπροστά στα κιβώτια με τον παράνομο οπλισμό και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Άνδρες του τοπικού τμήματος της Ασφαλείας που πήγαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι μέσα υπήρχαν το ρουκετοβόλο, δύο πολεμικά τυφέκια, πολλές χειροβομβίδες και εκρηκτικές ύλες, 2.000 σφαίρες και στρατιωτικές στολές. Μπροστά στο ενδεχόμενο το εγκαταλελειμμένο κτίριο να είχε μετατραπεί σε γιάφκα τρομοκρατών, ενημέρωσαν αμέσως την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία Θεσσαλονίκης κλιμάκιο της οποίας ανέλαβε την έρευνα.

Ο 57χρονος φερόμενος ως ιδιοκτήτης του οικήματος, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι συλλέκτης όπλων και ότι είχε αγοράσει τον οπλισμό στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ωστόσο, δεν προκύπτει να διέθετε άδεια συλλογής οπλισμού. Έτσι κι αλλιώς, όμως, αν ήταν επίσημος συλλέκτης, θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί από τα πυροβόλα οι επικρουστήρες και από τις χειροβομβίδες οι πυροδοτικοί μηχανισμοί, πράγμα που δεν φαίνεται να έγινε καθώς βρέθηκαν ακέραια.

Από την ως τώρα έρευνα, που πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν ότι ο καθηγητής έχει διασυνδέσεις με την τρομοκρατία ή τον ακροδεξιό χώρο. Το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο πανεπιστημιακός, είναι από πού προέρχονται τα όπλα που είχε στην κατοχή του και αν έχουν κλαπεί από στρατιωτικές μονάδες. Γι’ αυτό, οι σειριακοί αριθμοί των ευρημάτων εστάλησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού που θα διαπιστώσουν αν είναι κλεμμένα.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER