Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 16:27

Αθηναίος φαρμακοποιός πουλούσε κοκαΐνη στη Μύκονο με τον αδελφό του

Γράφτηκε από την
Αθηναίος φαρμακοποιός πουλούσε κοκαΐνη στη Μύκονο με τον αδελφό του

Στα χέρια των Αρχών και ένας 54χρονος επιχειρηματίας πελάτης τους - Τα δύο 50χρονα αδέλφια δρούσαν στα vip στέκια της Αθήνας τους χειμερινούς μήνες ενώ το καλοκαίρι μετακόμιζαν στο νησί των ανέμων.

Ήταν αρχές Ιουλίου όταν στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών φθάνει μια πληροφορία που λέει ότι «ένας φαρμακοποιός και ο αδελφός του», δύο μεσήλικες Έλληνες από την Αθήνα που χρησιμοποιούν συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνων διακινούν κοκαΐνη και χασίς στη Μύκονο. 

Η πληροφορία αξιολογείται ως άκρως σημαντική και κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών καμουφλαρισμένο σε τουρίστες αποβιβάζεται στη Μύκονο και αρχίζει να παρακολουθεί νύχτα και μέρα τους δύο 50άρηρες που δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές αρχές για παραβατική συμπεριφορά. Πράγματι τα δυο αδέλφια κατάφεραν να διεισδύσουν στις vip πιάτσες της Μυκόνου και με χαρακτηριστική ευκολία να σπρώχνουν κόκα, χασίς και άλλες ναρκωτικές ουσίες χρησιμοποιώντας πρωτοφανή μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα, όλο το παιχνίδι γινόταν γύρω από το διαμέρισμα – καβάντζα στη χώρα της Μυκόνου αφού τα αδέρφια απέφευγαν τις εξόδους στα γνωστά μαγαζιά του νησιού προκειμένου να μην «καρφώνουν» τις διασυνδέσεις και τις επαφές που έκαναν με την επώνυμη πελατεία τους. 

Η πληροφορία αποδεικνύεται «λαβράκι» και στη δεύτερη επίσκεψη των αστυνομικών στη Μύκονο συλλαμβάνεται ο αδερφός του φαρμακοποιού ηλικίας 51 ετών την ώρα που προμήθευε 54χρονο επιχειρηματία με κόκα. Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουλίου αστυνομικοί παρακολουθούν τον 50χρονο φαρμακοποιό που διατηρεί φαρμακείο στην περιοχή του Νέου Κόσμου της Αθήνας (βρισκόταν στην πρωτεύουσα) την ίδια ώρα που ένα δεύτερο κλιμάκιο ετοιμαζόταν να πιάσει τον αδερφό του μετά από στενό μαρκάρισμα πολλών ημερών. Πράγματι, ταυτόχρονη επιχείρηση ολοκληρώθηκε και σε δύο σπίτια – καβάντζες που είχαν στην περιοχή της Μυκόνου στη θέση Μαούνα και τον Κολωνό Αττικής,  βρήκαν και κατέσχεσαν 141 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 152 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη, 260 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών  (στάλθηκαν στο χημείο για ανάλυση), 2 πιστόλια, 216 σφαίρες και 4720 ευρώ. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα δύο αδέρφια που κρατούσαν αρνητική στάση και δεν άνοιξαν το στόμα τους να αποκαλύψουν το παραμικρό για τις βρόμικες δουλειές στο νησί των ανέμων, διακίνησαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών βγάζοντας κέρδος πολλών χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, πληροφορίες λένε πως η «οικογενειακή επιχείρηση» τους χειμερινούς μήνες απλωνόταν στα vip στέκια της Αθήνας ενώ το καλοκαίρι μετακόμιζε στη Μύκονο. 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER