Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 18:28

Προχωρεί η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής από Πειραιά ως Αθήνα

Γράφτηκε από την
Προχωρεί η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής από Πειραιά ως Αθήνα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο ολοκλήρωσης της αναβάθμισης της  διπλής ηλεκτροδοτούμενης σιδηροδρομικής γραμμής  στο τμήμα από τον Πειραιά έως το Σταθμό Λαρίσης (Αθηνών).



Η σχετική σύμβαση  υπεγράφη την Παρασκευή από τη νέα διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ  και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας  ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε -ΤΕΡΝΑ Α.Ε  που ανέλαβε το έργο, συνολικής αξίας 13.645.125,49 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για τη λειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών και κρίνεται απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των κατοίκων του Νομού Αττικής στο τμήμα Πειραιάς - Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών (ΣΚΑ).

Μεταξύ άλλων, το  προβλέπει τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανακαίνιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών με νέες αποβάθρες, στέγαστρα, διαβάσεις πεζών κτλ. Επίσης, προβλέπεται η ανακαίνιση όλων των ενδιάμεσων σταθμών από τον Πειραιά-ως το ΣΚΑ, καθώς και δημιουργία νέων στάσεων για τις ανάγκες του Προαστιακού.

Πρόκειται  για ένα σύνολο από  νέες κατασκευές, αλλά και  υπολειπόμενες εργασίες υποδομής που τα προηγούμενα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν λόγω αδυναμιών των εργολαβιών.

Η αναβάθμιση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς και η κατασκευή νέων σιδηροδρομικών υποδομών εντός και εκτός Αθήνας, αποτελεί προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ , έτσι ώστε να εξασφαλίζεται  η γρήγορη, ασφαλής και οικονομική καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER