Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 15:22

Αισιόδοξος για την ασφαλιστική αγορά ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

Γράφτηκε από την
Αισιόδοξος για την ασφαλιστική αγορά ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

«H ελληνική ασφαλιστική αγορά, εν μέσω πρωτοφανών προκλήσεων και της ύφεσης που αντιμετωπίζει ολόκληρη η οικονομία τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει αρκετά βήματα στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της προσαρμογής της στις νέες απαιτήσεις του μακροοικονομικού και εποπτικού περιβάλλοντος» όπως τόνισε ο αρμόδιος υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θ. Μητράκος σε συνάντηση που είχε χθες με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανoποίησή του για τη μέχρι τούδε συνεργασία των εταιρειών με την αρμόδια Διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς οι περισσότερες εταιρείες προχώρησαν σε ενέργειες που είναι σε αρμονία με το νέο εποπτικό πλαίσιο. Ενδεικτικά ανάφερε την αναμόρφωση του συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης, την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών για την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων, τη σταδιακή εγκατάλειψη της λογικής της συνεχούς επέκτασης των εργασιών με οποιοδήποτε κόστος, τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας. Είναι θετικό ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον η επάρκεια κεφαλαίων της αγοράς, ως σύνολο, διατηρείται σε επίπεδο σημαντικά υψηλότερο των ελαχίστων.

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς η οποία όπως είπε έδειξε μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στην περίοδο της τρέχουσας κρίσης σε σχέση με άλλους κλάδους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER