Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 09:42

Λιτός ο φετινός εορτασμός για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την
Λιτός ο φετινός εορτασμός για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Με μια λιτή δεξίωση που δεν θύμιζε άλλες εποχές, αλλά ήταν προσαρμοσμένη στις παρούσες συνθήκες, πραγματοποιήθηκε χθές στο Προεδρικό Μέγαρο, ο εορτασμός για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο αριθμός των προσκεκλημένων αισθητά μειωμένος, ύστερα από αυστηρή επιλογή, και άνευ συζύγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσκλήσεις δεν ξεπέρασαν τις 1.400.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, καθώς και αρκετοί αντιστασιακοί. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η άτυπη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς στο γνωστό κιόσκι στο βάθος του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, και στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε αναλυτικά στη δήλωσή του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σήμερα για τη Δημοκρατία εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη εθνικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης. Από την πλευρά τους, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους δημοσιογράφους σε διάφορα πηγαδάκια για την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και για τις επικείμενες εξελίξεις, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και εκείνοι στους κινδύνους για τη σημερινή Δημοκρατία με αφορμή την επέτειο για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο κ. Παυλόπουλος αναχώρησε γύρω στις 21.20 από τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθησαν οι αρχηγοί των κομμάτων και τέλος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER