Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 22:25

Στο Άμπου Ντάμπι ο Τσίπρας - Συνάντηση το πρωί με Ολάντ

Γράφτηκε από την
Στο Άμπου Ντάμπι ο Τσίπρας - Συνάντηση το πρωί με Ολάντ

Προσγειώθηκε προ ολίγου στο Άμπου Ντάμπι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επ' αφορμή της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Η διμερής συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Διάσκεψης, αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στη Διάσκεψη, ενώ θα έχει και διμερή συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πλήθος ηγετών του αραβικού κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι για τη σημερινή επέτειο των 45 χρόνων από την ένωση των επτά εμιράτων και τη δημιουργία του κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 1971. Χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομία, το επενδυτικό ενδιαφέρον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούλιο, είχε τονιστεί το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και είχαν συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και οι δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο. Σε αυτήν τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός είχε προσκληθεί να επισκεφθεί τα ΗΑΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER