Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 18:14

ΝΔ: «Τρέχουν» να στήσουν κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου

Γράφτηκε από την
ΝΔ: «Τρέχουν» να στήσουν κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου

Μέσω επιστολής συνεργάτη του, ο τέως πρόεδρος ζητά να εξηγηθεί γιατί δεν μηνύθηκε η εταιρεία που οδήγησε στο φιάσκο με τις γαλάζιες κάλπες, αλλά και το λόγο για τον οποίο δεν προεδρεύει στην Εφορευτική Επιτροπή ο γραμματέας του κόμματος.


«Τρέχουν» να στήσουν κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου στη Νέα Δημοκρατία, την ίδια ώρα που, στο γαλάζιο στρατόπεδο, εκδηλώνονται αμφιβολίες για το αν θα είναι όλα έτοιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ προκαλεί νευρικότητα το γεγονός πως ακόμα αναζητείται η εταιρεία που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τις εκλογές.

Από τη Συγγρού αναφέρουν πως παραμένει εφικτός ο στόχος για τις 13 Δεκεμβρίου. Παρά ταύτα, ακόμα δεν έχει κλείσει η συμφωνία για την εταιρεία, γεγονός που αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής (ΚΕΦΕ), καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου, επικρατέστερη εμφανιζόταν η Vodafone, αφότου οι εκπρόσωποι των υποψηφίων με τους τεχνικούς συμβούλους ήρθαν σε επαφή με αρκετές εταιρείες. Εξετάζοντας τα τεχνικά, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα, φάνηκε πως η επιλογή της Vodafone είναι η πιο πιθανή, καθώς πληροί τις προδιαγραφές.

Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν όλες οι προϋποθέσεις -όπως η οικονομική προσφορά της επίδοξης εταιρείας- και οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να επισημοποιηθεί η οποιαδήποτε συνεργασία.

Στη Νέα Δημοκρατία, μετά και το φιάσκο της περασμένης Κυριακής, πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα σε μία ικανή, μεγάλη εταιρεία, αλλά και ταυτόχρονα να επιτύχουν μία οικονομικά συμφέρουσα προσφορά.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει συζήτηση και για χειρόγραφες διαδικασίες, σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η συνεργασία με κάποια εταιρεία ή και ακόμα να λειτουργήσει ως παράλληλη διαδικασία, για να υπάρξει κάλυψη στο ενδεχόμενο κάποιου τεχνικού σφάλματος.

Με τις χειρόγραφες διαδικασίες δεν φαίνεται να διαφωνούν οι υποψήφιοι, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία των εκλογών.

Την ίδια ώρα, «λάδι στη φωτιά» βάζει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, κ. Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος με επιστολή του στον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ επιμένει να ζητά εξηγήσεις και θέτει δύο ζητήματα.

Το πρώτο είναι ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions. Τονίζει ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. «Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, ζητά να απαντηθεί σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ, στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει, βάσει του καταστατικού, και ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από τη μόνιμη απουσία του.
Περισσότερα στο protothema.gr


NEWSLETTER