Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 20:48

20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight)» (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight)» (Βίντεο)

Λίγο πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ, σας παρουσιάζουμε τις 20+1 πιο σημαντικές ταινίες του 2015.

Μέρος 2: «Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight)»

 

Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο

Ηθοποιοί: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Τιμ Ροθ, Μπρούς Ντέρν, Γουόλτον Γκόγγινς, Ντεμιάν Μπιτσίρ, Μάικλ Μάντσεν, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ζόι Μπελ, Τζέιμς Πάρκς

Η υπόθεση: Στο χιονισμένο Γουαϊόμινγκ λίγο μετά τον εμφύλιο, ένας κυνηγός επικηρυγμένων και η γυναίκα  κρατούμενη του, αναγκάζονται λόγω του χιονιά να μείνουν σε ένα καταφύγιο μαζί με άλλους επτά παράξενους χαρακτήρες. Μυστικά, ψέματα, ύποπτες συμπτώσεις αλλά και πολύ βία θα σημαδέψουν την παραμονή τους εκεί.

 

Γιατί να πάρει το Όσκαρ;

Άλλη μια ταινία που στηρίζεται πολύ στην φωτογραφία και την σκηνοθεσία. Επίσης έχουμε ένα εξαιρετικό ισότιμο σχεδόν cast σε ένα εργό που άνετα θα μπορούσε να είναι θεατρικό. Αλλά επειδή μιλάμε για Ταραντίνο, το τεχνικό κομμάτι των «Μισητών Οκτώ» είναι το λιγότερο.

Το συναίσθημα που κυριαρχεί στην ταινία είναι, όπως λέει και ο τίτλος, το μίσος. Όλοι οι χαρακτήρες κρύβουν πολύ μίσος ακόμα και αυτοί που θεωρούνται οι «καλοι» της υπόθεσης. Μέσα από αυτό το μίσος, ο Ταραντίνο μιλάει για όλα αυτά τα θέματα που ισχύουν και τώρα, όπως ο ρατσισμός, η ανδροκρατία, τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά κυρίως μιλά για το συμφέρον. Το συμφέρον και την αυτοσυντήρηση που ωθούν τον καθένα να «αλλαξοπιστεί» ανάλογα με την περίσταση.

Εδώ έχουμε σινεμά, έχουμε ερμηνείες με νόημα, χιούμορ και βία να γίνονται ένα για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό του σκηνοθέτη, έχουμε όμως και ένα απίστευτο soundtrack από τον 87χρονο Ένιο Μορικόνε.

 

Από την άλλη όμως…

Η ταινία είναι μεγάλη σε διάρκεια, διαδραματίζεται σε μια καλύβα, δεν είναι ακριβώς γουέστερν και η βια είναι υπερβολική... θα σας πουν όσοι δεν κατάλαβαν τι είδαν. Άλλη επομένως δεν υπάρχει, οι «Μισητοί Οκτώ» είναι μια από της καλύτερες ταινίες της χρονιάς 

 

Τα προγνωστικά.

Σε ένα δίκαιο κόσμο σίγουρα το «Α’ Γυναικείου ρόλου» και «Μουσική». Πολύ μικρές πιθανότητες για “Φωτογραφια”.

 

 

 

Δείτε το Μέρος 1ο: «Η Επιστροφή (The Revenant)» 

Ψηφίστε εδώ τα δικά σας Όσκαρ! 


NEWSLETTER