Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 19:09

20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Η Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies)» (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Η Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies)» (Βίντεο)

Λίγο πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ, σας παρουσιάζουμε τις 20+1 πιο σημαντικές ταινίες του 2015.

Μέρος 3: «Η Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies)»

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Έιμι Ράιαν, Μαρκ Ράιλανς, Σεμπάστιαν Κοχ


Η υπόθεση: Στις Η.Π.Α. του Ψυχρού Πολέμου, ένας Αμερικανός δικηγόρος αποφασίζει να υπερασπιστεί έναν Σοβιετικό κατάσκοπο και στην συνέχεια ταξιδεύει στο Βερολίνο λίγο πριν την διχοτόμηση, για να διαπραγματευτεί την ανταλλαγή του κατασκόπου με έναν Αμερικανό πιλότο κατασκοπικού αεροπλάνου που συνελήφθη από τους Σοβιετικούς.


Γιατί να πάρει το Όσκαρ;

Στήβεν Σπήλμπεργκ σημαίνει εγγύηση. Ακόμα και στα μέτρια του, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης βρίσκεται 3 επίπεδα πιο πάνω από τον ανταγωνισμό. Εξαιρετικές ερμηνείες από Τομ Χάνκς και Μαρκ Ράιλανς, τίμια φωτογραφία και σκηνικά, ένα δικαστικό δράμα που εξελίσσεται σε κατασκοπικά παιχνίδια μεταξύ ΗΠΑ, Σοβιετικής Ένωσης και Ανατολικής Γερμανίας, όλα μαζί συνθέτουν μια χορταστική ταινία παραδοσιακών προδιαγραφών.

 
Από την άλλη όμως…

Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Το θέμα της ταινίας δεν «φωναζει» σασπένς και περιπέτεια, το σενάριο δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη οδό, όλα φαίνονται σαν να εκπληρώνουν ένα τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα του οποίου όμως του λείπει η ψυχή.  Κάπου στο βάθος παίζεται το δράμα όσων χωρίστηκαν από τις οικογένειες και ξεριζώθηκαν λόγω της διχοτόμησης του Βερολίνου, αλλά ο πρωταγωνιστής μας περνά τα «πανδεινα» επειδή του λείπει ο.... ύπνος.

 

Τα προγνωστικά.

Δύσκολο το «Β’ Ανδρικού ρόλου» και «Σκηνικά». Για τα υπόλοιπα ούτε λόγος.

 

 

 

Δείτε το Μέρος 1ο: «Η Επιστροφή (The Revenant)»

Δείτε το Μέρος 2ο: «Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight)»

Ψηφίστε εδώ τα δικά σας Όσκαρ! 


NEWSLETTER