Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 18:40

20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Sicario: Ο Εκτελεστής» (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Sicario: Ο Εκτελεστής» (Βίντεο)

Λίγο πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ, σας παρουσιάζουμε τις 20+1 πιο σημαντικές ταινίες του 2015.

Μέρος 7: «Sicario: Ο Εκτελεστής»

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ

Ηθοποιοί: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν


Η υπόθεσηΜια δυναμική πράκτορας του FBI, στρατολογείται σε μια απόρρητη αποστολή με στόχο το μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Κάτω από τις διαταγές των προϊσταμένων της, του μυστηριώδη Ματ και του αινιγματικού Αλεχάντρο, η Κέιτ θα μπει στον σκοτεινό και βίαιο κόσμο δύο αντιμαχόμενων πλευρών με κοινές μεθόδους.

 

Γιατί να πάρει το Όσκαρ;

Το Sicario πέρασε κάτω από τα ραντάρ και δεν φταίει ούτε η προώθηση της ταινίας, ούτε η ίδια η ταινία. Πρόκειται για ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ που χρησιμοποιεί την ήρεμη δύναμη της επιβλητικής παρουσίας των αντρών πρωταγωνιστών απέναντι στην δυναμική υπέρμαχο της δικαιοσύνης, που όμως βρίσκεται έξω από τα νερά της.

Μέσα από την εξαιρετική φωτογραφία του Ρότζερ Ντίκινς, αλλά και τα μάτια της ηρωίδας, ταξιδεύουμε στον ανδροκρατούμενο χώρο της μάχης κατά των καρτέλ, ένας χώρος που προκαλεί σοκ από την αγριότητα και των δυο πλευρών, καθώς προσπαθούν να επιβληθούν η μια στην άλλη. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια αλληγορία που πραγματεύεται την θέση της γυναίκας στα «βαρεα και ανθυγειινα» επαγγέλματα, την εισχώρηση της πολίτικης αλλά και την αλλοτρίωση της δικαιοσύνης στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών όταν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Το τρίο των πρωταγωνιστών δίνει ρέστα με την Έμιλι Μπλαντ και τον Μπενίτσιο Ντελ Τόρο να ξεχωρίζουν, ενώ ο Τζος Μπρόλιν αναδεικνύει στο ακέραιο τον υποχθόνιο εκμεταλλευτή πράκτορα.

 

Από την άλλη όμως…

Η χαμηλών τόνων προσέγγιση του θέματος από τον σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ κάνει θαύματα για το χτίσιμο του σασπένς, κατηγοριοποιεί όμως και την ταινία σε μια ειδική κατηγορία που δεν έχει να προσφέρει και παρα πολλά στον θεατή. Είναι η σχολή του Μάικλ Μανν χωρίς τα μεγάλα ονόματα και τα έντονα βλέμματα.

  

Τα προγνωστικά.

Μάλλον ο Ρότζερ Ντίκινς θα φύγει για 13η (!) φορά χωρίς Όσκαρ από την τελετή.

 

 

 

Δείτε το Μέρος 1ο: «Η Επιστροφή (The Revenant)»

Δείτε το Μέρος 2ο: «Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight)»

Δείτε το Μέρος 3ο: «Η Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies)» 

Δείτε το Μέρος 4ο: «Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου (Creed)»

Δείτε το Μέρος 5ο: «Το Κορίτσι από τη Δανία (The Danish Girl)»

Δείτε το Μέρος 6ο: «Το Δωμάτιο - (Room)»

Ψηφίστε εδώ τα δικά σας Όσκαρ!   


NEWSLETTER