Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 19:08

«Κατάδικοι» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκαναν «φυλακή» το υπ. Υγείας

Γράφτηκε από την

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας, λιποθύμησε μια γυναίκα - Νωρίτερα απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας με συρματόπλεγμα για να συμβολίσουν αφενός τις καταδικασμένες συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογράψει και αφετέρου το «λουκέτο» στο ΕΣΥ.

Φορώντας τις χαρακτηριστικές ριγέ ασπρόμαυρες στολές των καταδίκων προκειμένου με τον τρόπο αυτό να δείξουν την καταδικασμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω των συμβάσεων έργου με τις οποίες έχουν προσληφθεί, συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Παράλληλα απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου του υπ. Υγείας με συρματόπλεγμα συμβολίζοντας έτσι το «λουκέτο» στο ΕΣΥ που όπως υποστηρίζουν έχει βάλει η ηγεσία του υπουργείου. 

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας

Οι διαμαρτυρόμενοι συνέχισαν με συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας όπου επικράτησε ένταση όταν προσπαθώντας να μπουν από την πλαϊνή είσοδο του κτιρίου εμφανίστηκαν άντρες των ΜΑΤ. Οι άντρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν με αποτέλεσμα να επικρατήσει για λίγη ώρα ένταση. Μάλιστα μια γυναίκα, εργαζόμενη στο νοσοκομείο «Έλενα», λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Σε δηλώσεις τους οι εργαζομενοι καταφέρθηκαν κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου χαρακτηρίζοντας τον ως «ταξικό αποστάτη»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο προεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχαλης Γιαννάκος «εδώ συναντήσαμε την βία και την τρομοκρατία. Άλλη μια φορά είδαμε τα ΜΑΤ να μας περιμένουν στην είσοδο ενώ ζητήσαμε ειρηνικά ένα ραντεβού με τον υπουργό, και μάλιστα τραυματίστηκε μια συνάδελφος μας. Φυσικά τα ΜΑΤ δεν λειτουργούν με δική τους πρωτοβουλία αλλά εκτελούν εντολές απο την κυβέρνηση. Θα ξαναρθουμε εδώ τις επόμενες μέρες. Ο Κομουνιστης υπουργός Εργασίας και ταξικός αποστάτης αρνείται να δει τους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια».

Μαντινάδα... αφιερωμένη στον Πολάκη

Η ΠΟΕΔΗΝ οργάνωσε και ένα χάπενινγκ στο υπ. Υγείας με ένα μουσικό συγκρότημα που έπαιξε κρητική μουσική για χάρη του Παύλου Πολάκη στον οποίο αφιέρωσαν την ακόλουθη μαντινάδα: 

«Η πρόσληψη προσωπικού κρίνεται αναγκαία πριν στη ζωή του ασθενούς να αποβεί μοιραία

Δεδουλευμένα άμεσα να τους καταβληθούνε για την αξιοπρέπεια αξίζουν να ζούνε».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έστησαν και κουτιά στα οποία έγραψαν «έρανος» προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την οικονομική ασφυξία στο χώρο της υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του ασφαλιστικού νόμου και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 μετά το μεσημέρι, καλεί τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές, τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα στα προαύλια των νοσοκομείων ή τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Πηγή: protothema.gr