Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 18:49

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός: «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας»

Γράφτηκε από την
1ος Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός: «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας»

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος χωρίς την αγαπημένη μας συγγραφέα Σοφία Φίλντιση. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό εις μνήμη της Σοφίας Φίλντιση με ονομασία «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας».
Η Σοφία Φίλντιση γεννήθηκε στη Βανάδα Μεσσηνίας και έμαθε τα πρώτα της γράμματα στην Κυπαρισσία. Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση ως Δημοτικός Σύμβουλος, παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής και αρθρογράφος τοπικών εφημερίδων. Είχε γράψει πολλά βιβλία, διηγήματα, ποίηση και στίχους που μελοποίησε ο Μίμης Πλέσσας. Είχε βραβευτεί αρκετές φορές. Ένα της βιβλίο μεταφέρθηκε στην κρατική τηλεόραση και δύο διηγήματά της έγιναν ταινίες μικρού μήκους. Η μία βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο Στ. Τορνέ. Το 2004 το βιβλίο της «Ποιήματα για παιδιά» πήρε το κρατικό βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου και το Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές από την Α’ έως τη Στ’ τάξη Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας. Οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης καλούνται να ζωγραφίσουν εμπνευσμένοι από τους τίτλους του βιβλίου της «Ποιήματα για παιδιά». Οι μαθητές της Γ’ έως Στ’ τάξης καλούνται να γράψουν ένα κείμενο ή ποίημα εμπνευσμένοι από τους τίτλους του βιβλίου της «Ποιήματα για παιδιά».
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η 6η Απριλίου 2012.
Κρητική επιτροπή των έργων είναι:

Μάνος Κοντολέων (Συγγραφέας)
Γιάννης Παπαδάτος (Λέκτορας στο Πανεπιστημίου Αιγαίου και τέως σχολικός σύμβουλος.
Επίσης έχει συμμετάσχει στις ομάδες συγγραφής των Ανθολογίων του Δημοτικού των Γ΄-Δ΄ και Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων).
Κλεώνη Φλέσσα (Σκηνοθέτης)        
Δημήτρης Ηλιόπουλος (Εικαστικός)  
Παναγιώτης Βαρελάς (Δάσκαλος)

Για περισσότερες πληροφορίες:
Υπεύθυνη: Γεωργία Πουλοπούλου
Τηλ.: 27210.92022, 27210.92122
E-mail:  fbougas@bougas-school.gr, gpoulopoulou@bougas-school.gr, www.bougas-school.gr

 


NEWSLETTER