Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 21:03

Κάλυψη Νίκα σε Μπάκα για τη διακοπή νερού - Ευθύνες στον τρύπιο αγωγό

Γράφτηκε από τον
Κάλυψη Νίκα σε Μπάκα για τη διακοπή νερού - Ευθύνες στον τρύπιο αγωγό

«Είχε τα χάλια του ο 600ρης τροφοδότης αγωγός που υδροδοτεί την Καλαμάτα από το Πήδημα» δήλωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην πολύωρη διακοπή νερού που ταλαιπώρησε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Κυριακή της Αποκριάς.
Ο δήμαρχος ζήτησε για μία ακόμα φορά συγγνώμη απ’ όσους υπέστησαν την ταλαιπωρία, αλλά απέρριψε τα περί παραίτησης του Γιάννη Μπάκα όταν δέχθηκε σχετική ερώτηση -κατέστησε δε φανερό ότι καλύπτει πλήρως τον πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης.
Παράλληλα εξέφρασε απορία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένας αγωγός μόλις 33 χρόνων:
«Ηταν μια προγραμματισμένη, δίωρη τεχνική παρέμβαση στον κεντρικό αγωγό και κατέληξε σε μεγάλη παρέμβαση» δήλωσε ο Π. Νίκας γνωστοποιώντας ότι το μέγεθος προβλημάτων του αγωγού ήταν τέτοιο που οι εργασίες συνεχίζονταν μέχρι και χθες.
«Ο αγωγός επιβάλλεται άμεσα να αντικατασταθεί» τόνισε ο δήμαρχος γνωστοποιώντας ότι ήδη, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Υδρευσης και της ΔΕΥΑΚ, ολοκληρώνεται -σε 2 μήνες περίπου- η σχετική μελέτη και υποβάλλεται στην Περιφέρεια, για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ καθώς η δαπάνη του εκτιμάται σε 7.000.000 ευρώ.


NEWSLETTER