Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 21:15

Καταγγελία της "Θεατρικής Διαδρομής": “Η Δημοτική Αστυνομία κατέστρεψε τα ταμπλό με τις αφίσες μας”

Γράφτηκε από την

Τη διαμαρτυρία του για την καταστροφή των ταμπλό του από τη Δημοτική Αστυνομία, εξέφρασε χθες το ερασιτεχνικό σχήμα "Θεατρική Διαδρομή", καθώς τα διαφημιστικά ταμπλό για την παράστασή τους "Ο κύκλος με την κιμωλία" ξηλώθηκαν πριν μερικές μέρες χωρίς να ξέρουν τα μέλη της "Θεατρικής Διαδρομής" ποιος ευθυνόταν γι' αυτό.
Οπως είπε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο επίτιμος πρόεδρος της "Θεατρικής Διαδρομής" Αντώνης Κατσάς, πληροφορήθηκε ότι η καταστροφή των ταμπλό ήταν έργο της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τηλεφώνησε μάλιστα στο γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας όπου τυχαία μαθαίνει από την υπάλληλο ότι εκκρεμεί να τους επιδοθεί και η ειδοποίηση για πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί, ενώ ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία του τα αφαίρεσε, στο πλαίσιο της καταστολής της αφισορρύπανσης.
Ο Αντώνης Κατσάς επισήμανε ότι δεν επρόκειτο για αφαίρεση αλλά για καταστροφή.
«Δεν μιλάμε βέβαια για αφαίρεση αλλά για καταστροφή, γιατί  έκοψαν με ξυράφι το εσωτερικό και απόμεινε το ξύλινο πλαίσιο. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τα καταστρέψουν. Επίσης είχαμε κάνει πολύ προσεκτική επιλογή και τα είχαμε βάλει σε σημεία που να μην καταλαμβάνουν ούτε έναν πόντο χώρο» επισήμανε ο Αντώνης Κατσάς: «Το ένα είχε τοποθετηθεί Βασιλέως Γεωργίου και Λακωνικής μέσα στο χωράφι, το άλλο Ακρίτα και Βασιλέως Γεωργίου σε τοίχο εγκαταλελειμμένου σπιτιού, το τρίτο στο Λιμεναρχείο πάνω στα κάγκελα, ένα στο τέλος της οδού Παλαιολόγου στην περιοχή του νεκροταφείου, ένα στο Πνευματικό Κέντρο και το τελευταίο -το οποίο δεν το πείραξαν- στη Διασπορά. Την πρώτη ημέρα αφαίρεσαν το ένα και την επόμενη έσκισαν τα υπόλοιπα».
Σύμφωνα με τον κ. Κατσά η πράξη αυτή έγινε γιατί ο δήμος δέχεται τις διαμαρτυρίες των εργολάβων που διαχειρίζονται τα διαφημιστικά ταμπλό και στα οποία πρέπει να πληρώσει ο καθένας που θέλει να βάλει αφίσα σ' αυτά.
«Μπαίνει το ερώτημα βέβαια, πώς είναι δυνατόν να ρυπαίνουν τα δικά μας τα ταμπλό που δεν τα αφήνουμε μονίμως αλλά μόνο κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και τα χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο. Δεν μπορούν να επικαλούνται ότι τα δικά μας ρυπαίνουν γιατί πολλά τέτοια είναι σε χώρους που τα εκμεταλλεύονται οι εργολάβοι. Μιλάμε για ρύπανση στην Καλαμάτα όταν έρχονται πολιτικοί αρχηγοί ή άλλα γνωστά πρόσωπα και πήζουν οι κολόνες από αφίσες που γίνονται σκουπίδια; Τους ενοχλούν τα δικά μας ταμπλό που τα πληρώνει το ένα ερασιτεχνικό σχήμα, το οποίο ενισχύεται από τα 7 και τα 10 ευρώ που του δίνουν οι πολίτες που βλέπουν τις παραστάσεις του; Αλλωστε δεν έχουμε άλλον τρόπο να μάθουν οι πολίτες το έργο μας. Και μην ξεχνάμε ότι ο δήμος εισπράττει λεφτά από τη θεατρική μας ομάδα, γιατί πληρώνουμε 250 ευρώ τη βραδιά για την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, καθώς και τους υπαλλήλους που μένουν πέραν του ωραρίου τους όταν παίζουμε τις παραστάσεις μας» τόνισε ο Αντώνης Κατσάς.
Οσο για το αν η "Θεατρική Διαδρομή" θα κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου Καλαμάτας, ο Αντώνης Κατσάς είπε: «Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να κάνουμε μηνύσεις, παρά το ότι πρόκειται για καθαρή φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Θέλουμε όμως να αντιδράσουμε σε μια νοοτροπία που αναπτύσσεται, ότι για να παρουσιάσεις ένα θεατρικό έργο, πρέπει να πληρώσεις».