Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 12:02

Ολοκληρώθηκε το συμπόσιο "Γεύση και Μνήμη" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Η πολυεπίπεδη εκδήλωση ΓΕΥΣΗ και ΜΝΗΜΗ που διοργανώθηκε απο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα  13-19 Μαρτίου, στα πλαίσια του Προγράμματος  Καθημερινός Πολιτισμός,  ολοκληρώθηκε με ομιλίες απο τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο που ανέπτυξε το θέμα “Μετάληψη” , τον αρχαιολόγο και καθηγητή Πέτρο Θέμελη  που μίλησε για τις “Αρχαιολογικές Αισθήσεις” οπου ανέπτυξε και τις συγκλίσεις του έργου του με αυτό της κ. Σερεμετάκη,  ενω τον επίλογο έγραψε η υπεύθυνη του Προγράμματος καθηγήτρια και συγγραφέας Νάντια Σερεμετάκη  με  την ομιλία της “Η Μνήμη των Αισθήσεων”.

Στη συνέχεια η κ. Σερεμετάκη παρέδωσε  “Επαινο” και δώρα στους μαθητές και σχολεία  της Μεσσηνίας που διακρίθηκαν για τις συμμετοχές τους στην εκδήλωση.  Ακολούθησαν  εξαιρετικά εδέσματα απο τον Σύλλογο Κυριών Καλαμάτας.

Ο εκθεσιακός χώρος με τα εκατοντάδες εκθέματα μαθητών, πολιτών και πολιτιστικών φορέων, παρέμεινε ανοιχτός στο κοινό εως και τις 19 του μηνός, και τον επισκέφθηκαν δεκάδες σχολεία της Μεσσηνίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν  συνολικά πάνω απο  500 άτομα , ενω εγγεγραμμένοι  για  Βεβαίωση Παρακολούθησης ηταν 175 , μεταξύ των οποίων 74 φοιτητές.

Η εκδήλωση αυτή παρήγαγε επίσης δυο βίντεο, ενα για την συμμετοχή των Σχολείων της Μεσσηνίας , και ενα που καταγράφει την ίδια την εκδήλωση και τα δρώμενά της. Τα βιντεο αυτά θα αναρτηθούν  προσεχώς στην  επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακολουθούν στο μέλλον εκδηλώσεις του Προγράμματος Καθημερινός Πολιτισμός στις αλλες πόλεις της Πελοποννήσου όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο.

Ενας απο τους  βασικούς στόχους του Προγράμματος Καθημερινός Πολιτισμός ειναι  η ανάπτυξη καινοτόμων διαλόγων μεταξύ Πανεπιστημίου και Περιφέρειας  και η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους.


NEWSLETTER