Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 10:00

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Υπο παραίτηση τελεί το Επιστημονικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   Υπο παραίτηση τελεί το   Επιστημονικό Συμβούλιο

 

Υπό παραίτηση τελεί από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά τη γενική συνέλευση των γιατρών.

Στην ενέργεια αυτή -αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες- προέβη το Επιστημονικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενο για νόμο του υπουργείου Υγείας που ενέκρινε η Βουλή λίγο πριν διαλυθεί και με τον οποίο καταργείται αναδρομικά -από την 1η Ιανουαρίου 2012- η δυνατότητα αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών.

Σημειώνεται ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι το όργανο που προτείνει τις εφημερίες κάθε μήνα στη διοίκηση του κάθε νοσοκομείου, φροντίζοντας αυτές να είναι ασφαλείς - κάτι που επιτυγχάνεται με τις πρόσθετες εφημερίες.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούν ότι οι πρόσθετες εφημερίες είναι αναντικατάστατες, ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία. Ωστόσο, η ψήφιση του νόμου -με αναδρομική ισχύ μάλιστα- σημαίνει ότι οι κατά τόπους επίτροποι δεν θα εγκρίνουν πρόσθετες εφημερίες από την αρχή του τρέχοντος έτους, με κίνδυνο κλινικές των περιφερειακών νοσοκομείων να υπολειτουργούν.

Ας σημειωθεί ότι ήδη σε πολλά νοσοκομεία -σύμφωνα με ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής και του Πειραιά- εκκρεμεί η αποζημίωση των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012, ενώ όπου έχουν καταβληθεί οι εν λόγω αποζημιώσεις υπολείπονται του σωστού ποσού κατά 12-50%, ακόμα και με το νέο μειωμένο ωρομίσθιο. Εκκρεμούν επίσης οι πρόσθετες εφημερίες Δεκεμβρίου 2011 και Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2012.