Τετάρτη, 23 Μαϊος 2012 17:39

Η δημοκρατία δεν είναι άθροισμα συμφερόντων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Την εβδομάδα που μας πέρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κάλεσε τους  περιφερειάρχες όλης της χώρας να συγκεντρωθούν για να σώσουν την Ελλάδα, και λίγες ώρες αργότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την ανησυχία του γιατί “το κράτος μας είναι εν διαλύσει”.

Είχαμε προβλέψει -και τα γραπτά μένουν- ότι οι υπεύθυνοι της κρίσης θα εμφανιστούν ως σωτήρες, αλλά δεν περιμέναμε να εμφανιστούν τόσο πρόωρα. Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να υπενθυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία ότι τόσο ο Πέτρος Τατούλης όσο και ο Παναγιώτης Νίκας υπηρέτησαν το πελατειακό κράτος. Το υπηρέτησαν πιστά και αποκόμισαν τα μέγιστα πολιτικά οφέλη, καθώς εκλέχτηκαν σε όλες τις θέσεις με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Τόσο ο κ. Τατούλης όσο και ο κ. Νίκας δεν είναι οι... τελευταίοι ψηφοφόροι στην ουρά για την κάλπη. Στο παρελθόν ήταν και οι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τατούλης στη μέση της πορείας μπήκε στην εφεδρεία ώστε σήμερα να μπορεί να εμφανίζεται ως σωτήρας, ενώ ο κ. Νίκας παραμένει υψηλόβαθμο στέλεχος του μεγαλύτερου κόμματος που ανέδειξε η κάλπη του Μαΐου. Ο κ. Τατούλης εκλέχτηκε περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και ο κ. Νίκας δήμαρχος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας  και του ΛΑΟΣ. Εκλέχτηκαν με τη στήριξη των κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και άρα δεν μπορούν να εμφανίζονται ως σωτήρες. Οφείλουν λοιπόν να ζητήσουν  συγγνώμη και να πάνε στα σπίτια τους.

Εννοείται ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Δράκος και του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μπρεδήμας. Και αυτοί υπηρέτησαν με περισσό πάθος το πελατειακό τέρας που δημιούργησαν και συντήρησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Γενικότερα, οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες δεν είναι τίποτα περισσότερο από κομματικά στελέχη που υπηρετούν με πάθος μικροκομματικά ή μικροεπιχειρηματικά κοντόφθαλμα συμφέροντα.

Πολλοί από αυτούς δεν είναι καν μεγάλα λαμόγια. Απλώς είναι ανίκανοι και αμόρφωτοι  που μεγάλωσαν μέσα στα κομματικά θερμοκήπια, πιστεύοντας ότι η δημοκρατία είναι άθροισμα συμφερόντων. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το κοινωνικό συμφέρον ταυτίζεται με 2.000 ψήφους από την άναρχη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, 3.000 ψήφους από τσιμεντόστρωση δρόμων, 2.000 ψήφους από άδειες καταστημάτων και μικροπωλητών, 4.000 ψήφους από νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου και 5.000 ψήφους από τις αποζημιώσεις που δόθηκαν είτε επειδή δεν μας άρεσε ο καιρός είτε επειδή ρυθμίστηκαν όλα τα δάνεια όταν έπιασε φωτιά η αποθήκη και κινδύνεψε η... Λόλα.

Αποδείχθηκε όμως ότι το άθροισμα των κοντόφθαλμων μικροσυμφερόντων δεν ισούται με το κοινωνικό συμφέρον. Δυστυχώς για όλους μας, αποδείχθηκε στην πράξη ότι το άθροισμα των κοντόφθαλμων μικροσυμφερόντων ισούται απλώς με τη... χρεοκοπία. Αποδεικνύεται επίσης καθημερινώς ότι οι υπηρέτες των μικροσυμφερόντων είναι ανίκανοι ν' αντιληφθούν τις ευθύνες τους - και γι' αυτό θα οδηγήσουν τον τόπο στην απόλυτη καταστροφή. Οι μισοί μάλιστα από αυτούς πιστεύουν ότι γεννήθηκαν για να σώσουν την Ελλάδα. Οι υπόλοιποι ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί και προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους.

Στο κοντινό μέλλον οι κομματάρχες της παρακμής θα εμφανιστούν ως αγανακτισμένοι. Αν μάλιστα  το πλήθος βγει εξαγριωμένο στους δρόμους, δεν θα διστάσουν να μπουν στην πρώτη γραμμή και να στείλουν στην κρεμάλα αυτούς που τους άσκησαν κριτική χθες και σήμερα.

Με άλλα λόγια, τα επόμενα εγκλήματα, όπως και τα προηγούμενα, θα γίνουν στο όνομα του αθροίσματος των κοντόφθαλμων μικροσυμφερόντων. Για να συνεχίσουν να κυβερνούν οι ανίκανοι θα τιμωρηθούν οι... διαφωνούντες, και οι ικανοί θα “εξοριστούν” στις αγορές της Εσπερίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 20:11

NEWSLETTER