Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 16:08

"ΘΕΟΚΑΣ Α.Ε.Β.Ε.": Από το ξύλο μετά από χρόνια στο έπιπλο

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησαν από το χώρο της ξυλουργικής και της εμπορίας ξυλείας και σήμερα μετά από σχεδόν 30 χρόνια αποτελούν μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στο χώρο του επίπλου. Κομβικό σημείο φυσικά για την εταιρεία "Θεόκας Α.Β.Ε.Ε." η είσοδος της δεύτερης γενιάς στην επιχείρηση που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ώθηση στις προσπάθειες ετών του ιδρυτή της Δημήτρη Θεόκα.

Ο Δημήτρης Θεόκας ξεκίνησε τις προσπάθειές του στο χώρο της εμπορίας ξυλείας το 1983 από την οδό Αθηνών και στα τέλη της δεκαετίας του '80 μετέφερε την επιχείρηση στις σημερινές εγκαταστάσεις στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. Από το 2007 όμως στην επιχείρηση εντάσσονται οι δύο του γιοι Νίκος -με τη σύζυγό του Ματίνα- και Γιάννης. Το συγκεκριμένο χρονικό σημείο αποτέλεσε κομβικό στάδιο για την επιχείρηση, διότι η νέα γενιά έδωσε νέα αναπτυξιακή προοπτική στην επιχείρηση.
Πλέον η εταιρεία έχει μπει δυναμικά στο χώρο του επίπλου (οικιακό, κουζίνας, γραφείου), αλλά και στα πατώματα συνεργαζόμενοι με μεγάλες εταιρείες από ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα Ιταλία και Γερμανία.
Εντυπωσιακό είναι πάντως το στοιχείο που μας έδωσε η Ματίνα Θεόκα, η οποία σημείωσε ότι την τελευταία χρονιά παρατηρήθηκε σημαντική κίνηση από ξένους στην πλειοψηφία τους Ρώσους, Αγγλους και Γερμανούς, οι οποίοι έχουν αγοράσει σπίτια σε περιοχές όπως Μαντίνεια, Πεταλίδι και Στούπα και οι οποίοι ζητούν την πλήρη κάλυψη του χώρου τους όσον αφορά την επίπλωση.
"Η κρίση έχει αγγίξει το χώρο του επίπλου. Πάντως το καλό είναι ότι σε επαρχιακές πόλεις όπως η Καλαμάτα υπάρχουν καλύτερες συνθήκες ακόμα σε σχέση με το κέντρο, αφού μεταξύ άλλων υπάρχουν και αρκετοί πελάτες που επιθυμούν να καλύψουν εποχιακές ανάγκες ως τουρίστες τονίζει η κ. Θεόκα.
Η "Θεόκας Α.Β.Ε.Ε." αποτελεί επί της ουσίας οικογενειακή επιχείρηση, αφού σχεδόν όλες οι θέσεις της καλύπτονται από άτομα της οικογένειας, γεγονός που σύμφωνα με τον Γιώργο Θεόκα ίσως αποτελεί σε ένα μεγάλο βαθμό και το μυστικό της επιτυχίας. Ο κ. Θεόκας τονίζει μάλιστα ότι στο χώρο του επίπλου υπάρχουν αρκετά καλά καταστήματα στην Καλαμάτα, γεγονός που κρατάει σε εγρήγορση την εταιρεία του για να διατηρήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
"H κρίση μπορεί να φέρει και κάτι καλό. Ισως κάποιοι βγουν λίγο κερδισμένοι μακροπρόθεσμα. Δεν μπορεί πάντως και δεν πρέπει να ρίξει την ποιότητα". Η εταιρεία πάντως ανανεώνει τις σειρές των προϊόντων που διαθέτει κάθε 4 μήνες με σκοπό να εξασφαλίζει για τους πελάτες την καλύτερη ποιότητα στις καλύτερες δυνατές τιμές.
Στους άμεσους στόχους της επιχείρησης είναι η αναβάθμιση της ιστοσελίδας, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ηλεκτρονικών παραγγελιών. Η "Θεόκας Α.Β.Ε.Ε." όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι παρέχει σε όλα τα προϊόντα της όλες τις εγγυήσεις και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις σε μία προσπάθεια επιβράβευσης των πελατών για την πολυετή εμπιστοσύνη τους.


"ΘΕΟΚΑΣ Α.Ε.Β.Ε."

Νέα Είσοδος, Καλαμάτα
Τηλ.: 27210 28931
Φαξ: 27210 92197
Site: www.theokas.gr
e-mail: theokasd@otenet.gr