Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 10:10

Ευθύνες και "καρφιά" από τον Π. Νίκα για την αποτυχία της Μπιρμπίτας

Γράφτηκε από την
Ευθύνες και "καρφιά" από τον Π. Νίκα για την αποτυχία της Μπιρμπίτας

Αδιευκρίνιστες έμειναν από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα οι αιχμές που άφησε χθες Παρασκευή περί «τοπικών υπευθύνων» για το φιάσκο με τον οικισμό των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα.
«Η Μπιρμπίτα απέτυχε πλήρως και ευθύνες έχουν πολλοί, αλλά κυρίως οι ευθύνες είναι τοπικές -όχι όμως του δήμου» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, ο οποίος, παρά τις ερωτήσεις που ακολούθησαν, δεν θέλησε να επεκταθεί:
«Θα μιλήσουμε στο άμεσο μέλλον και θα πούμε, γιατί έφυγαν οι τσιγγάνοι, γιατί ρήμαξαν τα λυόμενα, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει χρέος 150.000 ευρώ προς τον Δήμο Καλαμάτας για την ύδρευση. Αυτός που σίγουρα δεν ευθύνεται πάντως, είναι ο δήμος» αρκέστηκε να δηλώσει ο δήμαρχος.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος δήλωσε αποφασισμένος να τελειώνει τη Δευτέρα -20 Αυγούστου- με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Αγία Τριάδα, όπου τσιγγάνοι έχουν καταπατήσει -όπως δήλωσε-, τόσο δημοτικούς, όσο και ιδιωτικούς χώρους.
«Τη Δευτέρα θα πάμε εκεί, με μηχανήματα, και θα οριοθετήσουμε τους δημοτικούς χώρους. Πρέπει να τελειώνει αυτή η υπόθεση. Δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε, τόσους μήνες μετά την υποβολή του, την απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα του δήμου για διοικητική αποβολή των καταπατητών. Η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης είναι πολύ μεγάλη και δεν κατανοώ τον λόγο» τόνισε ο Π. Νίκας.

«ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
Αναφερόμενος πάντως στο γενικότερο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, ο δήμαρχος εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Καλαμάτα, «αλλά όχι στο βαθμό άλλων περιοχών», λέγοντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» θα επεκταθεί και στην ελληνική περιφέρεια.
Ωστόσο, είπε ότι απέχει πολύ από την αλήθεια να επιρρίπτονται στους λαθρομετανάστες οι ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν, πρόσθεσε όμως την ίδια στιγμή ότι εφόσον βρέθηκαν στη χώρα μας παράνομα, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δήμαρχος, «το πρόβλημα των αλλοδαπών είναι ζήτημα εθνικής πολιτικής. Βρεθήκαμε στο σημείο που είμαστε τώρα, επειδή η χώρα μας υπέγραψε τη συνθήκη του Δουβλίνου, αλλά και επειδή δεν αστυνομεύονται επαρκώς τα σύνορά μας -και σε αυτό, η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν ήταν αυτή που θα όφειλε να ήταν».



NEWSLETTER