Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 10:02

Ψάρια και κρέατα στους κάδους σκουπιδιών της κεντρικής αγοράς Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Με… επιστολές προσπαθεί να συμμορφώσει η δημοτική αρχή τους παραβάτες επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας οι οποίοι -σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του αντιδημάρχου Γιάννη Καμβυσίδη- ξεφορτώνονται τα απούλητα ψάρια και κρέατα σε κάδους απορριμμάτων, αντί για τον ειδικό ψυκτικό θάλαμο της ΚΑΚ.
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας -στον οποίον επισημάνθηκε το οξύ πρόβλημα με τους δυσώδεις κάδους, ακόμα και στην… βιτρίνα της οδού Ναυαρίνου- παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και το απέδωσε στην έλλειψη προσωπικού των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και στον διπλασιασμό του όγκου των σκουπιδιών στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
«Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν, αλλά το προσωπικό μας έχει μείνει το μισό, ενώ ο κόσμος έχει διπλασιαστεί. Εννοείται ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός για τους 130 υπόγειους κάδους», είπε ο δήμαρχος.

ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ
Οσον αφορά δε στο θέμα με τα υπολείμματα από ιχθυοπωλεία και κρεοπωλεία στους κάδους απορριμμάτων της ΚΑΚ, ο αρμόδιος για τα απορρίμματα αντιδήμαρχος, στην επιστολή του -που απευθύνει στους προέδρους των ιχθυοπωλών και των κρεοπωλών, Δημήτρη Τζορμπατζόγλου και Δημήτρη Γαλανάκη αντίστοιχα-, σημειώνει ότι η διαπίστωση της παρανομίας έγινε μετά από αυτοψία από υπαλλήλους του δήμου.
«Σας επισημαίνουμε ότι εκτός από παράνομη είναι και επικίνδυνη η απόρριψη των συγκεκριμένων υποπροϊόντων, καθώς δημιουργεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.
Σας υπενθυμίζουμε τέλος, ότι στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς λειτουργεί ειδικό ψυγείο συλλογής υπολειμμάτων των ιχθυοπωλείων και παρακαλούμε τα υπολείμματα αυτά να προωθούνται εκεί, μετά από  συνεννόηση με τη Διοίκηση της ΚΑΚ. (τηλέφωνο 272 10 23808).
Επίσης διευκρινίζουμε ότι και τα υπολείμματα της δραστηριότητας των κρεοπωλείων απαγορεύεται να απορρίπτονται στους κάδους καθαριότητας του δήμου. Η νόμιμη διαδικασία διαχείρισης όλων των ζωικών υποπροϊόντων περιγράφεται αναλυτικά στην παράγραφο ζ του άρθρου 10 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, αντίγραφο της οποίας σας κοινοποιούμε και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στην ενημέρωση όλων των μελών σας, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις παραπάνω διατάξεις».