Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 09:25

Πλήθος κόσμου στη Γιορτή Σύκου

Γράφτηκε από την
Πλήθος κόσμου στη Γιορτή Σύκου

Με επιτυχία οργανώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την 11η Γιορτή Σύκου, στον Πολύλοφο.

Την πρώτη μέρα, το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία του χωριού  πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα και την προοπτική της συκοκαλλιέργειας. Ομιλητές ήταν ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιώργος Παληαρούτας, ο γεωπόνος Θανάσης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου και ο διευθυντής της οργάνωσης Γιώργος Αγγελόπουλος. Στη συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ποτέας, κατέθεσαν τις απόψεις τους και αρκετοί παραγωγοί. Παρέστησαν ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος κι εξαγωγείς - εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια ο κόσμος γεύτηκε φαγητό μαγειρεμένο με σύκα από το σεφ Πέτρο Βρυώνη και τον Ευτύχη Μπλέτσα (παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής που σχετίζεται με την κουζίνα).

Τη δεύτερη μέρα, το βράδυ του Σαββάτου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Πολύλοφου Θανάσης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος. οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Καλαμάτας - ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της Συκικής Π. Παπαγεωργίου.

Ακολούθησε γευσιγνωσία γλυκών σύκου και ο κόσμος γεύτηκε πάνω από 7.000 λιχουδιές που είχαν φτιαχθεί από σύκα, από κατοίκους του Πολύλοφου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική βραδιά και τον κόσμο να διασκεδάζει μέχρι πολύ αργά.


NEWSLETTER