Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 08:33

Ποιητική βραδιά στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από την
Ποιητική βραδιά στο Διαβολίτσι



Ποιητική βραδιά έγινε την Τρίτη στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου «Σταθία Κωνσταντακοπούλου» για τον Πολιτιστικό Αύγουστο 2012 που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του καπετάν – Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Σε αυτή συμμετείχαν κατά αλφαβητική σειρά οι Μεσσήνιοι ποιητές: Γιώτα Αργυροπούλου (Διαβολίτσι), Ελένη Κοφτερού( Καλαμάτα), Θάνος Λουμπρούκος( Διαβολίτσι), Γιώργος Σπανός( Αμφιθέα Μεσσήνης), Μαρία Σταθέα (Μεσσηνιακή Μάνη), Δημήτρης Χιλλ (Μεσσηνιακή Μάνη). Ο νέος μουσικός Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος συνόδευσε με το τραγούδι και το λαγούτο του την αποδιδόμενη ποίηση.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή του ποιητή Τάσου Γαλάτη από την Ζούρτσα Ηλείας (Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2006).
Ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης απέδωσε τιμητική πλακέτα στην καταγόμενη από το δήμο (και προσφάτως βραβευθείσα από την Ακαδημία Αθηνών, ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου.
Αντιπροσωπεία της Ενωσης Μεσσηνίων Λογοτεχνών (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και γραμματέας της) τίμησε τη βραδιά. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Σταυριανόπουλος (ο οποίος διάβασε και ένα ποιημά του), ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης καθώς και το ζεύγος των Σουηδών λογοτεχνών Jan Henrik Sran και Margarita Mellberg.


NEWSLETTER