Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 09:51

Από Σεπτέμβρη η μονάδα μεθαδόνης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Από Σεπτέμβρη η μονάδα μεθαδόνης στην Καλαμάτα

Την ετοιμότητα λειτουργίας της μονάδας υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ στην Καλαμάτα έλεγξαν η πρόεδρος του οργανισμού Μένη Μαλλιώρη και ο γενικός διευθυντής του Δημήτρης Πλατανιάς, που επισκέφθηκαν χθες το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και τις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης μονάδας.
Τα δύο στελέχη του ΟΚΑΝΑ, είχαν συνάντηση και με το διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, καθώς η μονάδα κατασκευάστηκε σε χώρο που η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος παραχώρησε στον οργανισμό, στον βόρειο περίβολο του νοσοκομείου.
Στη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι η νέα δομή θα μπορέσει να λειτουργήσει από τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες εξοπλισμού της και στελέχωσής της με ειδικευμένο προσωπικό.
Οπως επισημάνθηκε, η λειτουργία της μονάδας υποκαταστάτων στην Καλαμάτα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς απαλλάσσει τα εξαρτημένα άτομα από την ανάγκη μετακίνησης σε Αθήνα και Πάτρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, «οι χρήστες που το επιθυμούν, αφού κάνουν αίτηση, θα εντάσσονται στο πρόγραμμα χορήγησης βουπρενορφίνης, υποκατάστατου που χορηγείται σε χρήστες οπιούχων ουσιών».


NEWSLETTER