Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 13:25

Οδηγίες για ασφαλές κυνήγι από το Σύλλογο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Οδηγίες για ασφαλές κυνήγι από το Σύλλογο Κυπαρισσίας

Να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά, προτρέπει τους κυνηγούς ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Νίκος Κατσαρελάς, καθώς ήδη ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος. Παράλληλα σημειώνει τις αλλαγές που υπάρχουν φέτος στο κυνήγι αγριόχοιρου και πετροπέρδικας και καλεί όλους τους κυνηγούς να είναι νόμιμοι, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί από την θηροφυλακή.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαρελάς τόνισε: «Από τις 20 Αυγούστου ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος για το 2012 -2013 και θέλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους κυνηγούς ότι επιτρέπεται το κυνήγι στα αποδημητικά μέσα στις ζώνες που έχει ορίσει το Δασαρχείο. Για το κυνήγι του αγριόχοιρου η κυνηγετική περίοδος ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Ιανουαρίου 2013 ταυτόχρονα με την λήξη θήρας του λαγού. Ο επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων αυξήθηκε από 3 άτομα σε 4 όπως ακριβώς ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης ο αριθμός θηραμάτων για την πετροπέρδικα αυξήθηκε από 2 άτομα σε 4 ανά κυνηγό σε κάθε κυνηγετική έξοδο τις ημέρες που επιτρέπεται, και το ίδιο ισχύει και για τον αγριόχοιρο. Οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, φορώντας διακριτικό γιλέκο, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να είναι νόμιμοι, ενώ και οι έλεγχοι της θηροφυλακής έχουν ενταθεί».
Ο κ. Κατσαρελάς τόνισε επίσης ότι η έκδοση των αδειών συνεχίζεται κανονικά και μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 250 άδειες από έναν αριθμό 800 περίπου που εκδίδονται.
Να σημειώσουμε ότι κυνηγετικά -και όχι μόνο- νέα οι κυνηγοί μπορούν να βρίσκουν στο site του συλλόγου στην διεύθυνση www.kskyparissias.com

Κ.Μπ.


NEWSLETTER